Trabzon Numune hastanesi kapatılacak mı?

Numune Hastanesi’nin kapatılacağı yada Kanuni Araştırma Hastanesi’ne taşınacağı ile ilgili basına çıkan haberler üzerine Trabzon Valiliği bir açıklama yaptı.Açıklamada, eksik bilgilendirmeye vurgu yapılarak “Söz konusu hizmet binası 67 yıldır sağlık hizme

Trabzon Numune hastanesi kapatılacak mı?

Numune Hastanesi’nin kapatılacağı yada Kanuni Araştırma Hastanesi’ne taşınacağı ile ilgili basına çıkan haberler üzerine Trabzon Valiliği bir açıklama yaptı.

Açıklamada, eksik bilgilendirmeye vurgu yapılarak “Söz konusu hizmet binası 67 yıldır sağlık hizmeti sunulan bir binadır. Doğal olarak günümüz koşullarında sunulan sağlık hizmeti kriterleri karşılamak açısından problemler yaşanmaktadır. Bu problemlerin giderilebilmesi ve sunulan sağlık hizmetinin kalitesinin arttırılabilmesi amacıyla gerek Sağlık Bakanlığımız gerekse Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumumuzdan temin edilen ve ilerleyen süreçte temin edilecek olan yeni ödeneklerle Ameliyathane, Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakımlar, Yenidoğan Yoğun Bakım, Doğumhane gibi özellikli sağlık hizmeti sunulan birimler tadilat edilecektir.

Bu alanlarda gerekli tadilatlar yapıldıktan sonra Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Yerleşkesi'nde kadın doğum, çocuk servisi ve yoğun bakım alanlarında halkımıza hak ettiği kaliteli sağlık hizmetinin sunulması sağlanacaktır. Ayrıca hizmet binasının yapım tarihinden beri mevcut bulunan kapı ve pencerelerin değişimi konusunda gerekli çalışmalar başlatılmış, proje ve maliyetlendirme çalışmaları tamamlanmış ve ödenek temin süreci yürütülmektedir” denildi.

Yapılması planlanan tadilatlar yanında faaliyetlerini bu hizmet binasında sürdüren Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 İl Ambulans Başhekimliği’nin taşınması ve boşaltılacak alanlarda özellikli sağlık hizmet birimlerinin oluşturulması planlamasının da yapıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel