Trabzon nüfusuna liman darbesi

 Rusya’nın Sochi Limanı’nın kapanması sonucu Trabzon Limanı’nın eski hareketliliğini yitirdiği ve bu nedenle Samsun ve Zonguldak Limanları’na kayan nakliyatın Trabzon’da nüfus göçüne neden olduğu belirtildi.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Bel

Trabzon nüfusuna liman darbesi

 

Rusya’nın Sochi Limanı’nın kapanması sonucu Trabzon Limanı’nın eski hareketliliğini yitirdiği ve bu nedenle Samsun ve Zonguldak Limanları’na kayan nakliyatın Trabzon’da nüfus göçüne neden olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2014 yılında Rusya’nın Sochi kentinde Kış Olimpiyatları’nın düzenlenecek olması nedeniyle Trabzon-Sochi ticari gemi seferlerinin durduğunu hatırlattı. Gümrükçüoğlu “Yeni sistemin sonuçları doğrudur. İlk tespitlerde Trabzon’un tüm nüfusu 763 bin olarak tespit edilmiştir. Ancak, 2014’de yapılacak Kış Olimpiyatları nedeniyle Rusya’nın Sochi Limanı ulaşıma kapatıldı.

 Dolasıyla Trabzon Limanı üzerinden Rusya ve çevresindeki ülkelere yapılan taşımacalık da tamamen durdu. Daha yukarı kesimlerde yapılan limanlara taşımacılık yönelince Samsun ve Zonguldak’taki limanlar kullanılmaya başlandı.

Böyle olunca da sektörle direk veya dolaylı olarak ilgili 2 bin 500’e yakın çalışan ki bunlar aileleri ile birlikte 5-6 bin kişi ederler, Trabzon’dan göç etmek zorunda kaldılar. Bu da son yapılan tespitlerde Trabzon’un nüfusunu 757 bine kadar düşürmüştür” dedi.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon’un yapılan ve yapılacak düzenlemelerle cazibe merkezi özelliğini arttıracağını da vurgulayarak, “Bundan sonra bir düşüş değil, artış yaşayacağımıza inanıyorum. Büyükşehir olmamızda cazibemize olumlu katkı yapacaktır” diye konuştu.

Öte yandan Trabzon’dan 30’u aşkın gemi ve nakliyatta çalışan binlerce TIR ve kamyonun Samsun ve Zonguldak limanlarına kaydığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler