Trabzon Nevşehirlileri ağırladı

 Ramazan boyunca her akşam birbirinden güzel etkinliklere sahne olan Zağnos Vadisi önceki akşam Nevşehirlileri ağırladı.Her sene olduğu gibi bu senede farklı yörelerden kültürlerin sergilenmesine devam edilen. Zağnos’da önceki akşam Nevşehir Belediyesi Ka

Trabzon Nevşehirlileri ağırladı

 


Ramazan boyunca her akşam birbirinden güzel etkinliklere sahne olan Zağnos Vadisi önceki akşam Nevşehirlileri ağırladı.

Her sene olduğu gibi bu senede farklı yörelerden kültürlerin sergilenmesine devam edilen. Zağnos’da önceki akşam Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nin hazırlayıp sunduğu Nevşehirliler gecesi vardı.

Gecede ilk olarak sahne alan  halk oyunları ekibi sergiledikleri Nevşehir yöresine ait halk oyunlarıyla seyircilerden tam not aldı.

Halk oyunlarının ardından geceye Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Türk halk müziği korosunun seslendirdiği farklı yörelerden türkülerle devam edildi. Seyircilerin de eşlik ettiği türküler izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Gecede yörenin tarihi ve kültürel özelliklerinin anlatıldığı kısa bir tanıtım filmiyle de seyircilere Nevşehir bölgesinin tanıtımı yapıldı.

Programın sonunda Trabzon Belediyesi adına Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Türk halk müziği korosuna bir plaket takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler