Trabzon neden mutsuz!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre, bölgemizin en mutlu ili % 65,5 oranıyla Giresun oldu. Bölgenin en mutsuz ili ise yüzde 57,6 oranıyla

Trabzon neden mutsuz!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre, bölgemizin en mutlu ili % 65,5 oranıyla Giresun oldu. Bölgenin en mutsuz ili ise yüzde 57,6 oranıyla Trabzon oldu.
 
İlki 2003 yılında Hane halkı Bütçe Anketi’nde ek bir modül olarak uygulanan 2004 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Yaşam Memnuniyeti Araştırması, 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı. Araştırma kapsamında, Türkiye genelinde 125 bin 720 haneye gidilerek, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 203 birey ile yüz yüze görüşme yapıldı. Genel kamu hizmetleri altında yer alan belediye hizmetleri sonuçları, il sınırları içindeki bütün belediyelerin hizmetlerini kapsadı.
 
BÖLGENİN EN MUTSUZU TRABZON
 
Ülkemizde mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı %59 iken, bu oran Doğu Karadeniz illerinden Trabzon ve Ordu bu ortalamanın altında kalırken, Giresun, Artvin, Rize ve Gümüşhane bu oranın üzerinde yer aldı. Bölge illerindeki araştırma sonuçlarına göre illerdeki mutluluk oranları şöyle: Trabzon’da % 57,6, Ordu’da % 58,2, Giresun’da %65,5, Rize’de %61,6, Artvin’de %62,7, Gümüşhane’de %61,1 oldu.
 
EN MUTLU İL SİNOP
 
Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında % 59 olarak tahmin edildi. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il, %77,7 ile Sinop ili oldu. Sinop’u sırasıyla takip eden iller; %76,4 ile Afyonkarahisar ve %75,9 ile Bayburt oldu. Mutlu olduğunu beyan eden birey oranının en düşük olduğu ilin ise %42 ile Tunceli olduğu gözlendi.
 
Evli bireylerin, evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu görüldü. Türkiye genelinde evli bireylerin %61,3’ü ve evli olmayanların %53,6’sı mutlu olduğunu beyan etti. Evli bireylerin mutluluk oranının en yüksek olduğu il %80,5 ile Sinop, en düşük olduğu il ise %43,2 ile Tunceli oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel