Trabzon MMO danışma meclisi toplandı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Trabzon Şubesi’nin Danışma Meclis Toplantısı KTÜ Sahil Tesisleri’nde yapıldı.Toplantıda hem meslekte 25 ve 40 yılını dolduranlara onur plaketi takdim edildi hem de Oda’nın sorunları masaya yatırılarak çözümü konusunda ilgil

Trabzon MMO danışma meclisi toplandı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Trabzon Şubesi’nin Danışma Meclis Toplantısı KTÜ Sahil Tesisleri’nde yapıldı.

Toplantıda hem meslekte 25 ve 40 yılını dolduranlara onur plaketi takdim edildi hem de Oda’nın sorunları masaya yatırılarak çözümü konusunda ilgililerin gerekeni yapması talep edildi. Toplantıya Oda Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Coşkun Dilber, Oda’nın Karadeniz Bölge Temsilcilik mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

MÜHENDİSLER İŞSİZKEN 72 BİN KİŞİYE UNVAN VERİLİYOR

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül açılışta yaptığı değerlendirmede sorunlara değinerek, özellikle makine teknikerlerine mühendislik yolunun açılmasına tepki gösterdi.

YÖK’ün bu yönde aldığı karara işaret eden Bülbül, “Deyim yerindeyse bedava unvan dağıtımı uygulaması bilime aykırılığının yanısıra, bırakınız ülkemizdeki mühendisleri, mühendislik fakültelerine girmeye hazırlanan, sınav maratonunun psikolojik etkisi altında ezilmiş mühendis adayı öğrencilere yapılmış büyük bir haksızlıktır. YÖK teknik eğitim fakültelerini kapatıp, teknik öğretmenleri işsiz bırakınca, sorunun çözümünü teknik öğretmenlere, ‘mühendislik’ unvanını vermekte bulmuştur.Ülkemizde mühendislerin yüzde 25’i açık işsizken ve gençler mühendislik fakültelerine girmek için insanüstü çaba gösterirken, 72 bin kişiye mühendislik unvanı nasıl verilebilir. Bunu mühendislerin, mühendislik fakültelerinin ve mühendislik fakültelerine girme çabası içinde olan öğrencilerin içlerine sindirmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİDİR

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Makine Mühendisleri Odası eski Başkanı Osman Gökhan Bali, “Biz her şeyden önce makine mühendisiyiz, çalışma alanlarımız ne kadar daraltılsa daraltılsın, etkinliklerimiz ne kadar zorlaştırılırsa zorlaştırılsın, makine mühendisleri olarak ülkemiz geleceği ve bölgemizin kalkınması adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bilgi birikim, deneyimimizle destek vereceğimize kanaatimiz sonsuzdur” ifadelerini kullandı.

Bali, makine mühendislerinin yönetim kademelerinde en üst kademelerde yer alarak bu görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerinin altını çizerek, “Gerek siyasi gerek ticari, gerekse sosyal alanda makine mühendisleri ülkemizin en önemli dinamikleri olmuştur, bundan sonra da olacaklardır” dedi.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu da Oda mensuplarının özverili ve başarılı çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade ederek meslekte onur plaketi alanları tebrik etti.

MESLEKTE ONUR PLAKETLERİ

Öte yandan Makine Mühendisliği’nde 40 yılını dolduran Yılmaz Yazıcı ile Adnan Yavuz ile, 25 yılını dolduran Erkut Çelebi, Erkan Turan, Mehmet Çimşit, Bakiye Kuloğlu, Mustafa Kuloğlu, Cemal Dinçer, Necmi Şanlı, Temel Kul, Hasan Küçük, Hamdullah Çuvalcı, Mehmet Berber, Aydın Gençoğlu, Türkay Gümüş, Hasan Açıcı, Süleyman Karagöl, Mustafa Çağlar, Yüksel Ayvaz, Bülent Timur, Hakan Bayraktar, Tülin Bali ve Mustafa Sabri Duman’a birer onur plaketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel