Trabzon Meydan Parkı yenileniyor

Trabzon Belediyesi Kent Tasarım Ofisi, KTÜ, Mimarlar Odası gibi STÖ'lerin de destekleriyle hazırlanan proje ile birlikte Atatürk Alanı'nı içine alacak şekilde yeniden düzenlenmesi için yapılan ihalenin sonuçlanmasının ardından işi alan yüklenici firmayla

Trabzon Meydan Parkı yenileniyor

Trabzon Belediyesi Kent Tasarım Ofisi, KTÜ, Mimarlar Odası gibi STÖ'lerin de destekleriyle hazırlanan proje ile birlikte Atatürk Alanı'nı içine alacak şekilde yeniden düzenlenmesi için yapılan ihalenin sonuçlanmasının ardından işi alan yüklenici firmayla yapım çalışmalarına başladı. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na kadar yetiştirilmesi planlanan Atatürk Alanı’nı yeniden düzenleme projesiyle Trabzon, tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına uygun yeni bir yaşam alanı kazanmış olacak.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un en önemli yaşam alanlarından biri olan meydan parkını yeniden düzenlemek için hazırlanan projenin yapım çalışmalarına başlandığını belirterek “Finansman yönünden herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Yüzlerce yıllık tarihi geçmişi olan alanı, kentin tarihi geçmişi, sosyal ve kültürel yapısına uygun olarak yeniden düzenlemek için projenin ilk etabını başlattık. 2011 yılında Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına kadar Meydan Parkı’nın Türkiye'nin ve Avrupa'nın en güzel parklarından biri haline geleceğine inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler