Trabzon Maçka'da ağaç katliamı

Trabzon'un Maçtka ilcesi Bakırcılar köyünde Ağaç katliamı. Merkezi İstanbul Bağcılar’da bulunan Maçka Bakırcılar Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Sultanbeyli Trabzonlular Derneği Başkan yardımcısı olan Mustafa Yıl

Trabzon Maçka'da ağaç katliamı

Trabzon'un Maçtka ilcesi Bakırcılar köyünde Ağaç katliamı. Merkezi İstanbul Bağcılar’da bulunan Maçka Bakırcılar Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Sultanbeyli Trabzonlular Derneği Başkan yardımcısı olan Mustafa Yıldırım, köyde bulunan dernek yönetim kurulu üyeleriyle bazı köylülerin kendisini arayarak, çok sayıda yaş ağacın da kesilerek alternatif bir yol vurulduğunu bildirdiklerini ifade etti.

Yolun tamamen köyün tüzel kişiliğinden bağımsız yapıldığını söyleyen ve tepkilerinin Orman Bölge Müdürlüğüne olduğunu belirten yıldırım ''bu yolun kimin için yapıldığını soruyoruz? Her gün yüzlerce hektar orman yanarak yok olurken varolanları neden korumuyoruz?'' ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

“Mevcut yollardan zaten az sayıda vasıta geçiyor. Yeni bir yola hiç gerek yok. Gerek olmadığı gibi çok sayıda yaş ağaç kesiliyor. Yazıktır, günahtır. Bir ağaç kaç senede yetişiyor? Daha önemlisi, bölge % 100 heyelan bölgesi. Yarın bir heyelan olsa bunun sorumluluğunu kim alacak?” diyen dernek başkanı Mustafa Yıldırım, dernek olarak konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Yıldırım ''daha önce bu bölgede heyelan oldu. Şimdi bu arayı açarlarsa daha büyük heyelan olur. Biz şimdiden bu konuda kamuoyunu ve yetkilileri uyarıyoruz. Yarın sorumluluğunu kabul etmeyiz. Teknik açıdan böyle bir yolun yapıldığının ve uzunluğunun 2 km olduğunun ve her şeyin resmi olduğu bilgilerini aldık. Ayrıca köylülerden ve köy muhtarlığından herhangi bir itiraz olmamış. Biz dernek yönetimi ve Bakıcılar köy halkının bazıları olarak bu yola karşıyız. Kaç tane ağaç katledilecek açıklansın. Bu konuda sayın bakanın bilgisi varmış. O zaman Sayın bakana yanlış bilgi verdiler. Bu yolda katledilen ağaçların hesabını kim verecek? Sayın Bakanım iki yolun arasına 3 çü bir yol yapıyorlar.iki yol arası 500-600 metre arasındadır. Size yanlış bilgi veriyorlar. Heyelanlı bölgede ağaç kesilir mi? Yol yapılır mı? Araştırılsın. Sayın Başbakanımıza kadar inşallah bu konuyu aktaracağız. Lütfen yetkililer bu katliamı hemen durdursun. Tekrardan araştırılsın anlattıklarımızın ne kadar doğru olduğunu görecekler'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel