Trabzon lojistik merkez olma yolunda

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: ''Bölgedeki ülkeler özellikle Rusya ve Gürcistan lojistik merkezinden fayda sağlayacaktır, bu etki Orta Asya ülkeleri ve Çin'e kadar uzanacaktır''Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat

Trabzon lojistik merkez olma yolunda

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: ''Bölgedeki ülkeler özellikle Rusya ve Gürcistan lojistik merkezinden fayda sağlayacaktır, bu etki Orta Asya ülkeleri ve Çin'e kadar uzanacaktır''

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon Lojistik Merkez projesinin Rusya bağlantısının kurulmasının, özel sektör ve hükümet desteğinin sağlanmasının iki ülkeyi ekonomik ve ticari olarak daha da birbirine yakınlaştıracağını söyledi.

Projeyle Türkiye'den malların Rusya pazarına girişinin rahatlıkla yapılabileceğini ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:

''Trabzon Lojistik Merkezi, Karadeniz Havzası'na gelecek malların hareketlerini kapsıyor. Buna Rusya Federasyonu da dahildir. Bu nedenle lojistik merkez sadece Türkiye'yi ve Doğu Karadeniz'i ilgilendirmiyor. Bölgedeki ülkeler, özellikle Rusya ve Gürcistan Trabzon Lojistik Merkezi'nden fayda sağlayacak. Bu etki Orta Asya ülkeleri ve Çin'e kadar uzanacak. Öncelikli olarak bu bölgede yakın komşu ülkelerinde sınır geçiş kapılarında altyapının gelişmesini sağlayacak yatırımlara, bütün taraflar destek vermelidir.''

Trabzon Lojistik Merkezi'nin hayata geçirilmesi noktasında çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Hacısalihoğlu, ''Bu kapsamda çeşitli ülkelerdeki lojistik merkezlerin incelenmesi sürüyor. Lojistik merkez için son aşamaya geliyoruz'' dedi.

Bu tür çalışmaların özel sektör tarafından geliştirildiğini, daha sonra devletin bu konulara yatırım yaptığını ifade eden Hacısalihoğlu, ''Trabzon Lojistik Merkezi'ne Rus işadamlarının ve hükümetinin desteğini bekliyoruz. Bu proje Türkiye ve Rusya'yı ekonomik olarak birbirine yaklaştıracaktır. Ticari ilişkilerimizin artması beraberinde sosyal ve kültürel alanı da geliştirecektir'' diye konuştu.

Trabzon Lojistik Merkezi'nin uluslararası alandaki örneklerle destekleneceğini belirten Hacısalihoğlu, ''Trabzon Lojistik Merkez için örnek alınacak Almanya'nın Hamburg Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulunduk'' ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, TTSO ve Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu'nun lojistik merkez konusunda bir toplantı yaptığını belirterek, toplantıda, Moskova'nın proje hakkında bilgilendirilmesi kararına varıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel