Trabzon limanından nereye neler taşınacak

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türkiye ile Almanya arasında ''gizli askeri anlaşma'' yapıldığına yönelik haberler çıktığını bildirerek, ''Alman medyasına yansıyan anlaşma neden halktan saklanıyor? Bu anlaşmayla Alman ordusuna açılan Trabzon

Trabzon limanından nereye neler taşınacak

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türkiye ile Almanya arasında ''gizli askeri anlaşma'' yapıldığına yönelik haberler çıktığını bildirerek, ''Alman medyasına yansıyan anlaşma neden halktan saklanıyor? Bu anlaşmayla Alman ordusuna açılan Trabzon limanından kime, nereye, ne taşınacak'' ifadesini kullandı.
 
Toprak, yazılı açıklamasında, Alman haber ajansı DPA'nın geçtiği habere göre, Türkiye ile Almanya arasında askeri anlamda, ''bir takım pazarlıklar ve gizli anlaşmalar'' yapıldığını öne sürdü.
 
Alman Savunma Bakanlığı sözcüsünün, çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, ''Türk hükümetinin isteği doğrultusunda anlaşmanın ayrıntıları hakkında kamuoyuna daha fazla bilgi veremeyeceklerini'' söylediğini, bunun da kuşkuları arttırdığını savunan Toprak, şunları kaydetti: ''Sözcünün açıklamalarına bakılırsa nisandan itibaren Almanya Afganistan'dan toplayacağı silah, telsiz, radar, askeri malzeme, araç ve teçhizatı askeri kargo uçaklarıyla Trabzon'a taşıyacak. Trabzon Limanı'ndan da bu malzemeler Almanya'ya götürülecek. Bu uçaklarda, gemilerde neler olduğu, hangi askeri malzemelerin Türkiye limanlarından, havaalanlarından taşınacağı, Türk hükümetinin isteği nedeniyle kamuoyundan gizlenecek. Alman askeri yetkili böyle söylüyor. Almanya ile Türkiye arasında imzalandığı Alman medyasına yansıyan 'gizli askeri anlaşma' neden halktan saklanıyor? Bu anlaşmayla Alman ordusuna açılan Trabzon limanından kime, nereye, ne taşınacak?''
 
Almanya'nın 2014 sonuna kadar Afganistan'dan çekilme kararı aldığını anımsatan Toprak, ''Bakanlık sözcüsü ayrıntı veremeyeceğini söylüyor ama bazı haberlere bakarsanız Afganistan'dan toplanacak bu silahlar, Suriye'deki isyancılara verilecek. Bu anlaşmayla AB liderlerinin Suriye'ye silah ambargosunun kaldırılmasını tartışmalarının, muhaliflere silah yardımının ambargo kapsamı dışına çıkartılması konusunda toplantı yapmalarının aynı zamana denk gelmesi bir tesadüf olabilir mi'' görüşünü savundu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler