“Trabzon lider bir şehir olmuştur”

 AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, AK Parti Merkez ilçe binasında yaptığı basın toplantısında, AK Parti iktidarında Türkiye'nin 50 yıllık mesafe aldığını söyledi.  İktidara geldiklerinde ekonomik anlamda dibe vurmuş bir ülkeyi devraldık

“Trabzon  lider bir şehir olmuştur”

 

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, AK Parti Merkez ilçe binasında yaptığı basın toplantısında, AK Parti iktidarında Türkiye'nin 50 yıllık mesafe aldığını söyledi. 
 
İktidara geldiklerinde ekonomik anlamda dibe vurmuş bir ülkeyi devraldıklarını belirten Altunbaş, şunları söyledi: "Tavan yapmış enflasyon uyguladığımız başarılı politikalarla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş seviyelere indi. Sağlıkta, ekonomide, dış politikada, adalette peş peşe başarılı uygulamalar hayata geçirildi. Kısaca 11 yıllık iktidarımızda Türkiye normalden 5 kat fazla gelişti, büyüdü. 10 yılda 50 yıllık mesafe alındı. Ülkenin 2002'den itibaren büyük mesafe kat ettiğini hepimiz net olarak görüyoruz. Trabzon'da yapılanları vatandaşlarımız yakından görüyor takdir ediyor. Özellikle Trabzon’a yapılan yatırımlar halkımız tarafından takdirle karşılanıyor. Trabzon’da eğitimden sağlığa, ulaştırmadan, sosyal alanlara kadar yapılanlar Trabzon ilinin ufkunu açmıştır. Trabzon’da çıta artık yükselmiştir. Türkiye’yi bir uçağa benziyor. Uçak artık kalkmıştır. Kalkış noktasını geçmiştir.”
 
1999'da yaşanan Marmara Depremi’nde enkaz altında kalan oradaki insanlarımızın yaşadıklarını hep birlikte gördüklerini söyleyen Altunbaş, şöyle konuştu: “Türkiye'nin o günlerde yaşadıklarını hep birlikte yaşadık fakat Van’da yaşadığımız depremin maddi yaraları, en kısa sürede sarılmıştır. Orada dikilen binalar, sadece bina değildir, Türkiye’nin yenilenmesidir. İşte güçlü olmak budur. Türkiye bunu başarmıştır. Avrupa’dan gelen insanlarımız hep şunu söylerlerdi Trabzon’da sağlık alanında hiçbir şey yok fakat bu gün gelinen noktada insanlarımız artık tedavilerini Türkiye’de yaptırıyor." 
Trabzon’un sağlık alanında lider bir il olduğunu belirten Altunbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Trabzon'dan Avrupa’ya çalışmak için giden binlerce inansımız vardı sadece gidiş gelişte yaşadıkları sıkıntıları uzun yıllar dinledik. Fakat çok şükür artık Almanya’da veya farklı bir Avrupa ülkesinde yaşayan insanlarımız ülkelerinde bir sıkıntı olunca akşam uçağa atlayıp 3-4 saat sonra ülkesine gelebiliyor. İşte Türkiye bu. Avrupa’daki birçok insanımız günlerce süren yolculuk neticesinde yakınlarının cenazelerine bile katılamıyordu. Fakat artık bu iş tersine dönü. Artık bir çok insanımız akşam gelip sabah dönebiliyor. Buda AK Parti iktidarının sayesinde ve azimli çalışmaları neticesinde olmuştur.”
 
Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımların AK Parti iktidarında yapıldığını anlatan Altunbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "16 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı, tüneller, barajlar, göletler yapıldı. Sağlık sistemi değişti. İsteyen istediği yerde muayene olabiliyor, istediği yerden ilacını alabiliyor. Üniversitesi olmayan şehir kalmadı. Artık gençlerimiz, çocuklarımız kitap peşinde dolaşmıyor. Kitapları basılıp, okullar açılınca önlerine konuluyor. Bunlar halka hizmet sevdasıdır. Milletten aldığını millete sunan tek parti AK Parti'dir."
AK Parti iktidarının ülkenin önünü açtığını anlatan Altunbaş, şunları söyledi: "Bunu yerelde belediyelerimiz gerçekleştirdi. Türkiye'nin her yerinde AK Parti bayrağının dalgalandığı belediyelerimiz destan yazıyor. Trabzon Belediyesi bunun bir örneği. Trabzon‘da eğitimden turizme, ulaşıma kadar projeler hayat buluyor. Büyükşehir Yasası'nın kabulüyle ilk yerel seçimde belde belediyeleri kapanacak. Buna rağmen belde belediye başkanlarımız işlerini yarım bırakmamak için büyük bir çaba harcıyor. AK Parti'de başlanan iş asla yarım kalmaz."
 
AK Parti teşkilatları içerisinde inanılmaz bir kardeşlik havası olduğunu anlatan Altunbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "AK Parti büyük bir aile böyle olmasına rağmen teşkilatlar arasındaki ahenk mükemmel derecede. Bizim merkez ilçe teşkilatı olarak, mahalle başkanlarımız, belde başkanlarımız, köy temsilcilerimiz ile inanılmaz bir uyum var. Bu durumu bizler değil, bizim dışımızdaki insanlar fark ediyor. Bu birlik, beraberlik ve huzuru nasıl yakaladığımızı diğer teşkilatlarda bizlere sürekli soruyor. Bu konuda bizim fazla bir çabamız olmuyor. Bizim teşkilatımızdaki insanlar, o kadar güzel ki, o kadar ihlaslı ve bu işe o dava gözüyle bakıyor ve sahipleniyorlar ki o yüzden bizim aramıza nifak ve fitne girmiyor. Girdiği anda bu sistem, bu güzellik, bu birlik ve beraberlik o insanı anında çemberin dışına itiyor. Niyetler halis olduğu için neticelerde başarıyla geliyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel