Trabzon Kurban Bayramına hazır

Vatandaşların eş, dost, akraba ve kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için bayram boyunca belediye otobüsleri ücretsiz olarak hizmet verecek.Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların kurbanlık hayvan ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla satıcı ve alıcı

Trabzon Kurban Bayramına hazır

Vatandaşların eş, dost, akraba ve kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için bayram boyunca belediye otobüsleri ücretsiz olarak hizmet verecek.

Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların kurbanlık hayvan ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla satıcı ve alıcıların sosyal ihtiyaçları için Akyazı dolgu sahasındaki kurban satış yerinde 4 adet duşa kabin, WC, 2 adet lokanta, 5 çay ocağı yapılırken, kurban satış yerine canlı hayvan tartılması için kantar yerleştirilirken, kent içerisinde 19 adet kurban kesim yeri hazırlandı.

Kurban satış yerlerinde veteriner hekim ve zabıta ekipleri görevlendiren belediye, kurbanlık satış yerine gelen hayvanların sağlıklı şartlarda satışa sunulması, bayram öncesi belgesiz ve kaçak hayvan hareketlerinin önlenmesi amacıyla sürekli denetimler yapıyor. Küpeye uyumlu pasaportları olmayan hayvanların satışının yapılmasına kesinlikle müsaade etmeyen belediye ekipleri ayrıca veteriner sağlık raporu olmayan ve standartları taşımayan hayvanlarını satışına izin vermiyor.

Bayram boyunca 24 saat hizmet verecek Belediye Zabıtası özellikle hazırlanan kesim yerlerinin dışında kurban kesimi yapılmasına kesinlikle izin vermeyerek kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemyapacak.

tbm_6954.jpg

Vatandaşların bayramlık alışverişlerini huzurlu ve güvenli ortamlarda yapabilmeleri için yoğun alışveriş bölgelerine zabıta ekipleri görevlendirilirken çikolata, şeker, tatlı ve pastanelere de sürekli denetimler yapılıyor. Herhangi bir olumsuzluk durumunda vatandaşlar Zabıtanın 321 16 28 ile 188 No'lu telefonları arayarak şikâyet ve isteklerini bildirebilecekler.

Bayram boyunca kurban atıklarını toplamak için 6 nöbetçi araç tahsis eden belediye, geceleri ise bu hizmetlerini 17 araçla sürdürecek. Kurban kesim yerlerinde gerekli hijyenik ortamın sağlanması için dört adet yıkama aracıyla kesim yapılan alanlar sürekli yıkanacak. Belediye ayrıca bayram boyunca kurban atıklarının toplanması ve şehrin temizliği için 200 personel görevlendirdi.

Bayram süresince vatandaşlar belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanacak. Belediye vatandaşların kabir ziyaretlerini yapmaları amacıyla, Bahçecik, Sülüklü ve Bostancı mezarlıklarına ücretsiz otobüs seferleri yapacak. Öte yandan Belediye mezarlıklar da gerekli bakım ve düzenlemesini yaparak bayrama hazır hale getirdi.

dsc_3768.jpg

Ayrıca Trabzon Belediyesi kurban kesecek vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ‘Kurban’ adlı el kitabı hazırladı. İl Müftülüğü ile ortaklaşa hazırlanan ve bastırılan 10 bin adet el kitabı vatandaşlara dağıtılıyor. 12 sayfalık kitapçıkta vatandaşlara kurban ve kurban kesiminin yanı sıra, Kurban Bayramı hakkında bilgiler veriliyor.

Kurban Kesim yerleri ise şöyle,

3 No’lu Erdoğdu Mahallesi (Köseoğlu Caddesi Köşk Fırını karşısı)
Toklu, Yeni mahalle, Fatih, İnönü, Beşirli, Karşıyaka Mahalleleri (İpekyolu Fuar Alanı)
Boztepe, Yenicuma, Gazipaşa Mahalleleri (Yenicuma Pazar Yeri)
1-2 No’lu Bostancı, Sanayi, Çömlekçi, Kaymaklı Mahalleri (Deliklitaş Eski Ot Garajı)
Aydınlıkevler Mahallesi (Hacı Murat Tosun Camii Arkası)
Yeşiltepe Mahallesi (Yeşiltepe Camii yanı Park Alanı, Yeşiltepe Camii arkası)
Kalkınma, Üniversite, 1 No’lu Bostancı mahalleleri (KTÜ Girişi Eski Sağlık Ocağı Yanı)
Konaklar, Çimenli ve Kanuni Mahalleleri (Sezai Uzay Sokak Hayali Camii Önü)
Esentepe, Değirmendere Mahalleleri (Belediye Mezbahasında)
1-3 No’lu Erdoğdu Mahalleleri (Nuraniye Camii Karşısı)
Soğuksu Mahallesi (Ecem Sitesi Derya Apartmanı Önü)
2 No’lu Erdoğdu Mahallesi (Yol İş Okulu Karşısı Köşe Başı)
Zafer, Cumhuriyet ve Ortahisar Mahalleleri (Zafer İlköğretim Okulu Yanı)
Gülbaharhatun, Hızırbey, Yalı ve Kurtuluş Mahalleleri (Toptancı Hal Arkası Tır Garajı)
Boztepe Mahallesi (Boztepe Osmanlı Camii Yanı)
Bahçecik-Beştaş Köyü(Yahya Subaşı İlköğretim Okulu Bahçesi)
Akyazı Beldesi (Akyazı Kurban Satış yerinde iki adet kesim yeri)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel