Trabzon KTÜ'de kadına destek eylemi

 TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, kadına yönelik şiddet olayları için kampus içinde protesto yürüyüşü düzenledi. KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan 20 kadın öğrenci, Türkiye’de kadın

Trabzon KTÜ'de kadına destek eylemi

 

TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, kadına yönelik şiddet olayları için kampus içinde protesto yürüyüşü düzenledi.
 
KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan 20 kadın öğrenci, Türkiye’de kadına yönelik yaşanan şiddet olaylarını kınadı.. Ellerinde ‘Bedenimiz bizimdir tartışılamaz’, ‘Kadın düşmanlığına son’, ‘Tecavüze dur de’, ‘Mobbinge dur de’ şeklinde yazılı dövizler taşıyan öğrenci grubu KTÜ Rektörlük binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte ‘Kadın düşmanlığına baş kaldırıyoruz’ yazılı pankart taşıyan öğrenci grubu ‘Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor’ şeklinde slogan attı ve düdük çalarak seslerini duyurmak istedi. Öğrenci grubu rektörlük önünde kısa bir skeç düzenleyerek kadına yönelik şiddet ve kadına yönelik taciz olaylarını canlandırma yaparak yaşanan duruma dikkat çekti.
 
Öğrenci grubu adına konuşan Melike Arduç, yaşanan şiddet olaylarına sessiz kalamdıklarını belirterek, “Bizler kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden üniversiteli kadınlar olarak, kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze başkaldırıyoruz. Ülkenin her yerinde bir kadın tecavüze uğrarken, şiddet görürken bu duruma asla sessiz kalamayız. Dünyada her yıl 5 binden fazla kadın namus bahanesiyle öldürülüyor. Türkiye’de ise yılda en az 25 töre cinayeti işleniyor. Ne yazık ki bu sadece buz dağının görünen kısmı. Bizler mücadelemizi sürdürüp sokaklarda buluşmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Öğrencilerin yürüyüşü esnasında 50’ye yakın güvenlik personelinin yer aldığı da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel