Trabzon komşularıyla yakınlaşıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) komşu ülkelerle ekonomik ilişkileri geliştirmek ve üst düzeye taşımak için Meclis çatısı altında Gürcistan, Rusya Federasyonu ve İran İslam Cumhuriyeti‘ne yönelik oluşturduğu komisyonlar toplanarak görev paylaşımı ya

Trabzon komşularıyla yakınlaşıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) komşu ülkelerle ekonomik ilişkileri geliştirmek ve üst düzeye taşımak için Meclis çatısı altında Gürcistan, Rusya Federasyonu ve İran İslam Cumhuriyeti‘ne yönelik oluşturduğu komisyonlar toplanarak görev paylaşımı yaptı. Tayfun Sezeroğlu Gürcistan, İbrahim Sertel Rusya Federasyonu ve İsmail Gençcelep de İran İslam Cumhuriyeti komisyonu başkanlıklarını üstlendiler. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un komşu ülkeleri Gürcistan, Rusya Federasyonu ve İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirme komisyonlarının yapacağı çalışmaları önemsediklerini söyledi. Çalışma komisyonlarının anılan ülkeler ile Trabzon’u daha da yakınlaştırmaya katkı vereceğine inandığını ifade eden Hacısalihoğlu “TTSO meclis ve Yönetim kurulu üyelerinden oluşturduğumuz üç komşu ülkemize yönelik geliştirme komisyonlarında tecrübeli iş adamlarımız bulunmaktadır. Zaman içerisinde Trabzon’un ekonomik potansiyelinin artmasına katkı vereceklerdir. Bu komisyonların her biri birer istişare niteliğindedir. Alınacak kararlar yönetim kurulumuza iletilmesi halinde değerlendirilecektir“ dedi.

27- 30 Nisan 2011 tarihleri arasında ikinci Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi etkinliğinin Trabzon’da gerçekleştirileceğini, hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “Zirveye Gürcistan, Rusya Federasyonu ve İran İslam Cumhuriyeti’nden kalabalık iş adamları katılacak. Her komisyon kendi alanındaki konuk iş adamlarına Trabzon’u ve bölgemizi iyi tanıtmalı. İşadamlarımızla tanıştırmalı, işbirlikleri ve ticari bağlantıların kurulmasına katkı sağlamalı. ”diye konuşarak komisyonlardan ilk beklentisini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel