Trabzon Kent Müzesi'ne kavuşuyor

Trabzon'da kurulacak Kent Müzesi için birinci etap restorasyon ve inşaat çalışmalarına başlandı.Çalışmaları yürüten Oltan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Güngör Köleoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, restore edilecek tarihi Merkez Bankası binasının, yıl so

Trabzon Kent Müzesi'ne kavuşuyor

Trabzon'da kurulacak Kent Müzesi için birinci etap restorasyon ve inşaat çalışmalarına başlandı.

Çalışmaları yürüten Oltan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Güngör Köleoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, restore edilecek tarihi Merkez Bankası binasının, yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

Restorasyonun ardından tarihi Merkez Bankasının Kent Müzesi haline getirileceğini belirten Köleoğlu, bu kapsamda birinci etap olan restorasyon ve inşaat çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Köleoğlu, tarihi Merkez Bankası binanın Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş Caddesi üzerinde bulunan tarihi binanın, Kent Müzesi'ne dönüştürülme çalışmalarında harcamalar Oltan Vakfı tarafından yapılıyor. Müze iki aşamalı olarak hazırlanacak. Birinci aşamada bin 500 metrekarelik kapalı alanın, binanın dış görüntüsüne sadık kalınarak inşaatı yapılacak. Bu çalışmalar mayıs ayında tamamlanacak ve bina, eserlerin konabileceği konuma getirilmesi için iç kurulumu yapacak firmaya teslim edilecek. Bu firmanın da yıl sonuna kadar çalışmalarını tamamlayıp, müzeyi hazır hale getirmesini bekleyeceğiz."

Bodrum, zemin ve birinci olmak üzere 3 kattan oluşacak Kent Müzesi için yaklaşık 4,5 milyon lira harcanacağını da vurgulayan Köleoğlu, müzede Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretlerin ve tarihi eserlerin de yer alacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel