"Trabzon kaybetmek üzere!"

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’un Rusya Kapısı’nın açılmasıyla ihracata ilk adımın Sochi ile atıldığını ancak çok ağır bedeller ödenerek elde edilen kazanımların kaybedilmesiyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.Sıfır

"Trabzon kaybetmek üzere!"

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’un Rusya Kapısı’nın açılmasıyla ihracata ilk adımın Sochi ile atıldığını ancak çok ağır bedeller ödenerek elde edilen kazanımların kaybedilmesiyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Sıfır noktasında aldıkları ihracatı bugün 1 milyar 150 milyon dolar seviyesine çıkardıklarının altını da çizen Başkan Gürdoğan, “Sochi Limanı açıldığı zaman tek bir gemimiz dahi yoktu. Kiraladığımız gemilerle ihracat yapıyorduk. Bugün 35 tane gemisi, TIR filosu olan Antalya gibi Akdeniz illeri ve Ege Bölgesi’nde fabrika sahibi ihracatçılarımız var. Rus pazarına girebilmek için çok bedeller ödedik. Bugün Rusya’da tutuklu bulunan Lider Gıda’nın sahibi hemşehrimizin durumu da buna bir örnek” dedi.

Gürdoğan, bu kazanımların kaybedilmemesi için de Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği olarak yaptıkları çalışmaların önemine değinerek, “Özellikle Sochi’nin kapatılmasından sonra Samsun üzerinden Novorossisk Limanı’na kayan ihracatımızda büyük sorunlar yaşandı. Novorossisk’in büyük bir liman olması, yaş sebze ve meyve ihracatının orada 2 ve 3. derecede değerlendirilmesi, limanda gemilerimizin istenilen şekilde depolama ve gümrükleme yapamaması ve oradaki bürokrasiye gerekli uyumu sağlayamamamız nedeniyle kazanımlarımızı kaybetmek üzereyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel