Trabzon Kadın Komisyonundan mesaj

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar gününe ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye’de ilk kez 1921 yılında kadınlar tarafından, ‘Emekçi Kadınlar Günü’ olarak k

Trabzon Kadın Komisyonundan mesaj

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar gününe ilişkin bir basın açıklaması yaptı. 

Açıklamada, Türkiye’de ilk kez 1921 yılında kadınlar tarafından, ‘Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya başlanan 8 Mart’ın 1990’lı yıllarda kadın kuruluşlarının sayı ve çeşitliliğinin artması ile beraber daha geniş bir katılımla kutlanır hale geldiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
KADIN OLARAK ÇALIŞMANIN ZORLUKLARI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
 
Bizler TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu olarak 2012 Şubat ayından itibaren resmi olarak göreve başladık. Mühendis-mimar ve şehir planlamacısı olarak çalışan kadın meslektaşlarımızla birlikte mesleğimizin yüceltilmesi ve meslekte kadın olarak çalışmanın zorlukları üzerine çalışmalar yapmaktayız.
 
Erkekler ile birlikte dünyayı ve aklı anlamlandıran kadınların yaşadığı sorunları toplum bilincine çıkararak ve gerçek çözümlerine yönelerek, kadınlara uygulanan her türlü ayrımcılığın kökten çözülmesi için özenli davranmak ve çözüm bulmak zorundayız.
 
TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu açıklamasında ‘gönül isterdi ki’ başlığı altında da kadınlar için olmasını istedikleri düşüncelerini şu şekilde ifade etti:
Gönül isterdi ki, tarlada çalışan kadın bir günlüğüne dahi olsa çalışmasın, sinemaya gitti diye bir kadın kardeşi tarafından öldürülmesin, kocası ölünce sorgusuz, sualsiz kocasının kardeşiyle evlendirilmesin, aile içi eğitime öncelikli kız çocuklarından başlansın. Bankacı, öğretmen, avukat kadınlar şiddete uğradığında sessiz kalmasın, kendimiz çalıp, kendimiz söyleyip, kendimiz dinlemek zorunda kalmayalım”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler