Trabzon Kadın Dostu Bir Kenttir

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Birleşmiş Milletler Türkiye Nüfus Fonu Temsilcisi Zahid Hugue ve beraberindekileri makamında kabul etti.               Eşitliği Trabzon için çok önemli olduğunu vurgulayan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, fırsat eşitl

Trabzon Kadın Dostu Bir Kenttir

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Birleşmiş Milletler Türkiye Nüfus Fonu Temsilcisi Zahid Hugue ve beraberindekileri makamında kabul etti.
               
Eşitliği Trabzon için çok önemli olduğunu vurgulayan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, fırsat eşitliği hakkında önemli bilgiler verdi. Kırsal kesimden şehirde yaşayan kadına kadar Trabzon’daki her kadın için eşitliği hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi. Kadınların yaşadıkları sorunlar konusunda her zaman ulaşılabilir olduklarını vurgulayan Vali Kızılcık, “Sadece bir sorunla karşılaştıklarında değil, aynı zamanda onların meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz. Kadrolara müracaatlarda kadınlarımızın daha rahat ulaşabilmeleri için bu birimler marifetiyle bilgilendiriliyorlar. Çeşitli kurslar sayesinde meslek sahibi olduklarında mesleklerini icra edebilecekleri veya kendi işyerlerini açmaları için finans kaynaklarına ulaşmaları ve onlara bu yönde fırsatlar tanınmaktadır” dedi.
               
Trabzon’un sürdürülebilir şehirler projesi kapsamından alternatif turizm destinasyonu bir şehir olduğunu ifade eden Kızılcık, “Buraya gelen turistlerin şehrimizi hatırlaması anlamında aldıkları hediyelerin daha çok kırsalda yaşayan kadınlarımız tarafından üretilen ürünler olduğunu görüyoruz. Böylece cinsiyetler arasında fırsat eşitliğini yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
             
Kadın Dostu Kentler Projesine vermiş olduğu desteklerden dolayı Vali Kızılcık’a teşekkür eden Birleşmiş Milletler Türkiye Nüfus Fonu Temsilcisi Zahid Hugue ise, “2006 yılından beri Trabzon kadın dostu kentler programının bir ortağı. Projeye ilk katılan illerden bir tanesidir. İçişleri Bakanlığı desteği ile yürütülen bu projede Trabzon örnek illerden birisi oldu. Birçok ilklere imza attı. Valilikte kurulan eşitlik birimi bizim için çok önemli. Bu birime tüm müdürlüklerden önemli destekler veriliyor. Bu konuda sayın Valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
               
Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Birleşmiş Milletler Türkiye Nüfus Fonu Temsilcisi Zahid Hugue’ye gümüş telkariden yapılmış kahve fincan takımı hediye ederken, Zahid Hugue de, Kadın Dostu Kentler Programına verdiği desteklerden dolayı Kızılcık’a plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel