Trabzon ithal hırsız!

Haber61.Net / Özel Haber - Türkiye ile Gürcistan arasında kaldırılan vize uygulaması beraberinden birden çok sorunu da getirdi. sorunların en başında kaçakçılık ve uyuşturucu ile fuhuş gözükse de gizli kalan bir suç hırsızlık kendini yavaş yavaş göstermey

Trabzon ithal hırsız!

Haber61.Net / Özel Haber - Türkiye ile Gürcistan arasında kaldırılan vize uygulaması beraberinden birden çok sorunu da getirdi. sorunların en başında kaçakçılık ve uyuşturucu ile fuhuş gözükse de gizli kalan bir suç hırsızlık kendini yavaş yavaş göstermeye başladı. Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yapan vizesiz sözde 2.500'e yakın turistin başta Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun olmak üzere Karadeniz kıyılarında bulunun illerde çeşitli hırsızlıklara karıştığı öğrenildi.

MASKELERİ TURİST SÖZÜ

Bu ülkeden yurdumuza giren turist maskeli hırsızların hedeflerinde ise kuyumcular ile giyim mağazaları olduğu belirlendi. Yanlarında getirmiş oldukları sahte altınları kuyumcularda bozdurmak isteyen uyanık Gürcülerin büyük çoğunluğu ise yakalanamadığı tespit edildi.

İTHAL HIRSIZLAR

Hopa'dan yurda giren 4 Gürcü hırsızın Türkiye'den bir hafta 600 Bin TL değerinde vurgun yaptıkları ve ülkelerine geri dönerken yakalandıkları bildirilmektedir. Gürcistan'dan gelen hırsızların uzmanı oldukları hırsızlık alanları ise; ev, mağaza ve kasa hırsızlığı yaptıkları öğrenildi. Bölgemizde ise son iki yıldır meydana gelen kasa hırsızlığı olaylarının faili ise yakalanamaması da ithal hırsızlardan parmağı olduğu bilinmekte.

HIRSIZLIĞI ÖZEL UYGULAMA

Gürcistan'dan gelen hırsızların en büyük özellikleri arasında olan ise teknik donanımları yüksek olması. Gürcistan'dan ithal ettiğimiz hırsızların mağazaları soyarken kullanmış oldukları teknik ise bir yıl önce emniyet tarafından keşfedildiğinde ise kamuoyu şok olmuştu. Çaldıkları ürünleri, sırt çantalarına ya da mağaza poşetlerine yerleştirdikleri alüminyum korumalı özel folyoların içerisine koyuyorlar.  Böylelikle kıyafet alarmı ötmüyor.

Haber : Şükrü Üçüncü

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel