Trabzon İMO 17 Ağustos'u unutmadı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Türkiye topraklarının ve nüfusunun büyük bölümünün deprem tehlikesi altında olduğunu bildirdi.Yaylalı, Marmara depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 17 Ağustos 19

Trabzon İMO 17 Ağustos'u unutmadı


TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Türkiye topraklarının ve nüfusunun büyük bölümünün deprem tehlikesi altında olduğunu bildirdi.

Yaylalı, Marmara depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin üzerinden 14 yıl geçtiğini anımsattı.

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu ifade eden Yaylalı, şunları kaydetti:

"Türkiye topraklarının ve nüfusunun büyük bölümü deprem tehlikesi altındadır. Anadolu coğrafyasında 1900'lü yılların başından günümüze kadar 30'a yakın büyük ölçekli deprem meydana gelmiş ve resmi kayıtlara göre 100 bin civarında insan hayatını kaybetmiştir. Türkiye, dünyanın önemli deprem kuşakları üzerindedir. Ülke topraklarının yüzde 66'sı birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde yer almaktadır. Nüfusu bir milyonun üzerindeki 11 büyük kent, ülke nüfusunun ise yüzde 70'i ile büyük sanayi tesislerinin yüzde 75'i deprem tehlikesi altında bulunmaktadır."

Yaylalı, bilimsel mesleki bilgi ve gerekliliklere dayanarak, depremin yıkıcı etkisinin ancak yapı üretiminin ve yapı denetiminin nitelikli hale getirilmesi ile azaltılabileceğini savunduklarını vurguladı. -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel