Trabzon ile ilişkilerin gelişmesini istiyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, "Türkiye, Trabzon ile İran arasındaki iktisadi ilişkilerin gelişmesini ümit ediyoruz" dedi.Nohasi, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Öz ile daha önce iki kez

Trabzon ile ilişkilerin gelişmesini istiyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, "Türkiye, Trabzon ile İran arasındaki iktisadi ilişkilerin gelişmesini ümit ediyoruz" dedi.

Nohasi, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Öz ile daha önce iki kez görüştüğünü ifade ederek, Türkiye İran arasındaki ilişkilerin devamını sağlamak amacıyla yeniden kendisini ziyaret ettiğini söyledi.

Her iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine işaret eden Nohasi, "Her iki ülke arasındaki ilişkilerin yüksek düzeyde olması için olumlu görüşmeler yaptık. İnşallah Türkiye, Trabzon ile İran arasındaki iktisadi ilişkilerin gelişmesini ümit ediyoruz. Bu görüşmemizin de esas amacı yaptığımız görüşmelerin icraya dönüşmesini sağlamak ve bunu takip etmek" diye konuştu.

Vali Öz de Türkiye ile İran arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ilişkilerin tarihi derinliği olduğunu ifade ederek, geçmişte duraksayan ya da daha yoğun olan bu ilişkilerin hiçbir zaman belli bir seviyenin altına inmedeğini vurguladı.

Her iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi noktasında Trabzon Limanı ve bölgenin özellikle İran açısından statejik öneme sahip olduğunu anlatan Öz, İran ile Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel, eğitim, turizm alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi için somut adımlar atmak gerektiğini söyledi.

Öz, önümüzdeki süreçte İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha iyi olacağını belirterek, "İki ülkenin tarımsal ve sanayi ürünleri konusunda üreticilerin birbirini tanıması ve ticaret kapasitesinin geliştirilmesinin yararlı olduğunu düşünüyorum. Ticarat kapasitesinin artırılması Trabzon ve bölgemizin kalkınması açısından da faydalı olacaktır. İnşallah önümüzedeki süreçte karşılıklı ekonomik işbirliği konusunda somut çalışmalar sağlarız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler