Trabzon İl genel meclisi kadına emanet

Trabzon il genel meclisini kadınlar gününde kadın üye Yüksel Coşkun yönetti. Bir grup kadın da meclis çalışmalarını yerinde izledi. Kadınlar, siyasi partilerde seçilebilecek sıraların kadına verilmesinde erkeklerin ketum bir tavır takındıklarını belirtile

Trabzon İl genel meclisi kadına emanet

Trabzon il genel meclisini kadınlar gününde kadın üye Yüksel Coşkun yönetti. Bir grup kadın da meclis çalışmalarını yerinde izledi. Kadınlar, siyasi partilerde seçilebilecek sıraların kadına verilmesinde erkeklerin ketum bir tavır takındıklarını belirtiler

 
Trabzon’da ses getiren kadın etkinliklerine damga vuran kadın örgütlerinin temsilcilerinin de takip ettiği toplantıyı, meclisin iki kadın üyesinden biri olan Yüksel Coşkun yönetti.
Haydar Revi’nin toplantıya katılmama jesti göstermesi ile başkanlık kürsüsüne çıkan Yüksel, meclisi başarılı bir şekilde yönetirken kadınların siyasi hakları ve ekonomik özgürlükleri konusunda ülkenin geçmişten daha ilerde olduğunu ama yeterli de olmadığını vurguladı.
 
Kadın temsilcilerin katıldığı toplantıda, özellikle kadın örgütlenmesinde söz sahibi olan temsilciler de siyasi partilerde kadınlara gerekli desteğin verilmediğini kadın kotasının daha çok arttırılması gerektiğini belirtti.
 
Erkeklerin daha çok ağırlıkta olduğu Trabzon il genel meclisinin 50 üyesinden 2’si kadın ve bu iki kadın meclis üyesi de Ak Parti’nin temsilcisi.
 
Kadın gününde meclis başkanlığı yapan ve meclisin Mart ayı son oturumunu yöneten Yüksel Coşkun, özellikle il genel meclisinde kadın olarak görev yaparken zorlanmadıklarını kadınlara dönük hizmet ve yatırımlarda büyük destek gördüklerini de belirtti. Coşkun, mikro kredi ile Trabzon’da üreten kadın sloganının başarıyla hayata geçtiğini de vurguladı.
 
Kadınların şiddet mağduru olmalarında özellikle erkek egemen anlayışın önemli rol oynadığını belirten Yüksel, kadına şiddet ülke bütünlüğüne ve huzuruna da şiddettir dedi.
 
Trabzon kadın platformuna üye kadınların adeta baskın yaptığı Trabzon il genel meclisinde erkek üyelerden bazıları kadınlara özellikle miras hukuku konusunda daha kararlı mücadele etmeleri gerektiğini belirttiler.
 
Zaman zaman kadın erkek ilişkileri ve eşitliği konusunda erkek meclis üyeleri ile kadın platformu üyeleri arasında tartışmaların da yaşandığı toplantıya  Yüksel Coşkun’un başarılı yönetimi damgasını vurdu..
 
Kadın platformu il genel meclisinin kadınlar gününe rastlayan toplantısında şu metni okudular. Kentimizde yüksek bir ekonomik büyümenin gerçekleştirilmesi, kadının iş gücüne katılımın teşvik edilmesi ve kadınların yaşam alanlarındaki gereksinimlerinin karşılanması ancak yerelde güçlendirilmesi ile mümkündür.
 
Yerel yönetimlerin kreş, yaşlı ve hasta bakımevleri vb. gibi olanaklar sunarak, kadınların çalışma hayatına katılımını desteklemesi gerekmektedir. Trabzon merkezde kadın çalışmalarından olumlu sonuçlar alınmıştır. Trabzon’un bazı ilçelerinde çeşitli farkındalık projeleri yürütülmüş, ancak yeterli kadına ulaşılamamıştır. İlçelerde ve köylerdeki kadınların sorunları farklılıklar göstermekle birlikte genelde yaşanan sorunlar aynıdır.
 
Meclis üyelerinin bulundukları ilçelerde kadınların ya Trabzon’a yönlendirilmesi ya da araç tahsis edilerek toplu olarak kadınların psikolojik ve sosyal destek almaları için kamu kurumlarına getirilmesi düşünülebilir
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel