Trabzon için tarihi proje!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TTSO ziyaretinde onay verdiği ve içinde lojistik merkezi de barındıran “Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projesi”nin Trabzon tarihinin en büyük istihdam

Trabzon için tarihi proje!
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TTSO ziyaretinde onay verdiği ve içinde lojistik merkezi de barındıran “Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projesi”nin Trabzon tarihinin en büyük istihdam projesi olacağını söyledi.
 
Dolgu İstimlaktan Daha Ucuz
 
Trabzon'un gündeminde artık Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projesi olduğunu kaydeden Kaldırım,  “Ortada dolgu yapılarak kazanılacak 2 bin dönümlük (2 milyon metrekare) bir alan olacaktır. Bunun yanısıra bu yatırıma uygun yeni bir liman yapılacaktır. Bu proje Trabzon açısından tarihi bir kazanımdır” dedi.
 
Sıra Yasal Prosedürde
 
Trabzon'un artık bu projeyi bekleyeceğini kaydeden Kaldırım, “Şimdi hızlı bir biçimde bu proje hayata geçirilmelidir. Kamulaştırmalara göre dolgu artık daha uygundur. Ancak yasal altyapılarının hazırlanması gerekiyor. Yasal prosedür yerine getirilince en uygun lokasyon olan Arsin Yeşilyalı’da bu proje bir an evvel bitirilecektir” dedi.
 
Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Arsin Yeşilyalı’da OSB önünde yapılması kararlaştırılan yatırım adası ve endüstri bölgesi projelerinin Trabzon’un arayıp da bulamayacağı bir proje olduğunu söyledi. Trabzon’un gündeminde bu yatırım adası projesinin olduğunu kaydeden Kaldırım, “Bunun kabul görmesi için Sayın Bakanımıza sunmuştuk. Sayın Başbakanımızın talimatıyla bunun kabul görmesi son derece önemlidir. Ortada dolguyla yapılması planlanan 2 bin dönümlük bir alan olacaktır. Bu alan amacına uygun oldukça yerinde planlanan bir yerdir. Bunun yanı sıra limanın da yapılacak olması önemli. Yatırım adası ve endüstri bölgesi şehir açısından büyük kazanımdır. Şimdi hızlı ve çabuk bir şekilde bu yatırım adası ve endüstri bölgesi hayata geçirilecektir. Kamulaştırmalara göre dolgu daha uygun. Ancak yasal alt yapılarının hazırlanması gerekiyor. Yasal prosedür yerine getirilirse en uygun lokasyon olarak Arsin Yeşilyalı gözüküyor. Bu proje Rize’ye nazaran erken bitecek bir projedir” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel