Trabzon için hayal oldu

Trabzon’da Lojistik Merkez Kurulması için büyük mücadele veren  ve bu doğrultuda 3 ülkede incelemelerde bulunan eski Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık’ın da Olmazsa olmaz dediği ve “Merkez Trabzon’dan kaydırılırsa şehir başta lider olma özelliği olmak üzer

Trabzon için hayal oldu

Trabzon’da Lojistik Merkez Kurulması için büyük mücadele veren  ve bu doğrultuda 3 ülkede incelemelerde bulunan eski Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık’ın da Olmazsa olmaz dediği ve “Merkez Trabzon’dan kaydırılırsa şehir başta lider olma özelliği olmak üzere tüm artı değerlerini yitirir. Bu proje bu kadar önemlidir” dediği bu proje maalesef Trabzon’dan kaydırıldı.

Bakan Resmen Açıkladı:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Partisinin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Lojistik Merkez Üssü’nün Rize İyidere’ye kurulacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptığı onuşmada , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fikri üzerine yaklaşık 8 ili ilgilendirecek lojistik merkezin Rize'de kurulmasına karar verildiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fikri etrafında birleştik ve Rize İyidere'de kurulacak lojistik merkezin oluşması için çalışıyoruz" dedi.

Lojistik Merkez (Köy) Nedir?

Lojistik merkez, hem ulusal hem de uluslararası düzeydeki nakliye, lojistik ve eşya dağıtımı ile ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işleticiler tarafından yürütüldüğü belirli bir bölgeyi tanımlar. Lojistik merkezlerde taşımacılık, intermodal faaliyetler ve lojistik faaliyetlere odaklanır ve bu merkezler genellikle metropol bölgelerin dışında kalan, farklı taşıma türleri bağlantılarına yakın olan bölgelerden seçilir. Bu merkezlerde nakliye ve lojistikle ilgili faaliyetleri gerçekleştiren işleticiler, inşa edilen binaların sahibi ya da kiracıları olabilmektedirler. Ayrıca serbest rekabet kuralları doğrultusunda bir lojistik merkezünün her firmanın ilgili tüm faaliyetlerle iştigal edebilmesine olanak sağlaması ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için gereken tüm kamusal tesislerle donatılmış olması öngörülür.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel