Trabzon Hurması yüzleri güldürecek

Halk arasında 'Cennet Hurması' olarak da bilinen Trabzon hurmasının kanser başta olmak üzere birçok hastalığı önlediği, cilt güzelliği ve diyet açısından önemli bir yere sahip olduğu belirtildi.Trabzon hurması, ülkemizde, Doğu Karadeniz, Hatay ve Antalya

Trabzon Hurması yüzleri güldürecek

Halk arasında 'Cennet Hurması' olarak da bilinen Trabzon hurmasının kanser başta olmak üzere birçok hastalığı önlediği, cilt güzelliği ve diyet açısından önemli bir yere sahip olduğu belirtildi.

Trabzon hurması, ülkemizde, Doğu Karadeniz, Hatay ve Antalya civarında yetiştiriliyor. Trabzon’da bu yıl ağaçlarda bol miktarda Trabzon hurmasına rastlanırken şimdiden görüntünün mahsulün bol olacağı müjdesini verdi. Rengi, kokusu ve tadı ile şifa kaynağı olan Trabzon hurmasının kanserden koruduğunu belirtilirken uzmanlar, faydalarını saymakla bitiremiyor.

Uzmanlar, A vitamini ve karbonhidrat bakımından çok zengin olan Trabzon hurmasının kalp-damar hastalıklarının tedavisi içinde şifa kaynağı bir meyve olduğunu belirtirken bağışıklık sistemini kuvvetlendirip sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiğini söylüyor.
Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılarak saç ve yüz yıkanırsa cilt ve saçı güzelleştirdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel