Trabzon havalimanına inen esrarengiz uçak

 Bir süredir Trabzon havalimanına inen ve görenlerin büyüklüğü ile şaşırdığı Ukrayna’ya ait ‘Antonov’  isimli uçağın sırrı çözüldü.Adını Bağlı olduğu firmadan alan ‘Antonov’  NATO ülkeleri tarafından NATO ekipmanı taşımak için 2003 yılında kiralandı.NATO

Trabzon havalimanına inen esrarengiz uçak

 

Bir süredir Trabzon havalimanına inen ve görenlerin büyüklüğü ile şaşırdığı Ukrayna’ya ait ‘Antonov’  isimli uçağın sırrı çözüldü.

Adını Bağlı olduğu firmadan alan ‘Antonov’  NATO ülkeleri tarafından NATO ekipmanı taşımak için 2003 yılında kiralandı.

NATO ülkeleri bir süre önce İttifak hava yoluyla dünya çapında ağır ekipman taşımak için yük kapasitesi fazla özel bir uçak kiralama kararı aldı. NATO ülkelerinin ihtiyacını karşılayacak uçağı Ukrayna’nın Antonov Dizayn Bürosu’na ait Antonov An-124-100 isimli uçak olduğunu tespit eder ve kiralar. NATO ülkeleri Rus ve Ukraynalı Antonov uçakları Airbus A400M uçağının teslimatı bekleyen İttifak'ın stratejik hava ikmal yeteneklerini eksiklikleri karşılamak için geçici bir çözüm olarak kullanılmaktadır.

‘Antonov’ Trabzon’a neden iniyor

NATO envanterlerini taşımak için kiralanan ‘Antonov’ isimli Rus asılı Ukrayna uçağının sürekli Trabzon Havalimanını kullanma nedeni Afganistan’daki NATO varlığı. Bir sürerdir Trabzon havalimanını kullanan dünyanın en büyük kargo uçaklarından birisi olan  ‘Antonov’  Afganistan’da NOTA askeri malzemesini taşımaktadır. Trabzon havalimanına inme nedeni ise uçağın ve personeli ile taşıdığı askerlerin ihtiyaçlarını karşılamak. (silah, yaşam malzemesi, ilaç gibi)

Bu uçak neden yapıldı

‘Antonov’   isimli uçağın yapım nedeni Sovyet Sosyalist Cumhuriyet Birliği (SSCB) uzay programı dahilinde kullanmak için 1988 yılında inşa etti. Sonrasında SSCB’nin dağılması ile bu uçak dünya’da kargo taşımacılığı yapmaya başladı. Dünya’da ‘Antonov’  adında kaç tane uçak olduğu resmi rakamlar ile belirtilmez iken ‘Antonov’   tipi bir uçak 1997 yılında Irkutsk-Sibirya'da evlerine arasına düştü ve 67 kişi öldü. Trabzon havalimanı yerleşim yerlerine yakın olması nedeni ile uçağın düşmesi Sibirya’dan daha çok etki yaratacaktır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler