Trabzon Havalimanı kapatılacak mı?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Havalimanının kapatılıp tadilata alınacağı söylentilerinin doğru olmadığını söyledi.Ordu’nun Güzelyalı ilçesi Kaymakamı Cuma Emeç, Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı Gülyalı İlçesi’nde yapımı

Trabzon Havalimanı kapatılacak mı?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Havalimanının kapatılıp tadilata alınacağı söylentilerinin doğru olmadığını söyledi.

Ordu’nun Güzelyalı ilçesi Kaymakamı Cuma Emeç, Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı Gülyalı İlçesi’nde yapımı süren havalimanının Haziran ayında faaliyete geçeceğini ve Trabzon Havalimanın tadilata gireceği söylemesi Trabzon’da tepkilere yol açtı.

“Bizim havalimanımız Haziran’da faaliyete geçecek. Bu tarihten itibaren Trabzon Havalimanı tadilata girecek. Dolayısıyla çok büyük avantaj elde edeceğiz” ifadeleri üzerine AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar bir açıklama yaptı. 

Güzelyalı kaymakamının bu açıklamayı neye dayanarak açıkladığına anlam veremediğini ifade eden Günnar “Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı Gülyalı İlçesi’nde yapımı süren havalimanının Haziran ayında bitirilmesi planlanıyor. Hem Ordu hem de Giresun illerimize hitap edecek havalimanı bölgemiz adına çok önemli bir yatırımdır. Gülyalı kaymakamı Sn. Emeç ‘in havalimanı ile ilgili açıklamalarını basından takip ettik. Kendi havalimanları hakkında yaptığı açıklamayı uluslararası hüviyetinde olan Trabzon Havalimanı üzerinden yapılmasını bir anlam veremedik.

Ulaştırma bakanlığımız ve Devlet Havalimanı işletme müdürlüğü yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yaptık. Şuan itibariyle Trabzon Havalimanın bakıma alınması söz konusu değildir. Teknik olarak ta havalimanı pistinin onarılmasını gerektirecek bir durum yoktur. Bakanlığında Trabzon havalimanını bakıma alma planı gözükmemektedir.

Turizmin en yoğun olduğu dönem bölge turizminin can damarı olan Trabzon Havalimanı’nın bakıma alınması söz konusu olmayıp Sn. kaymakamın açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. Endişe etmeye gerek yok. Trabzon’umuz bölgemizin başkenti konumundadır. O havalimanının faaliyete geçmesi bölgemiz adına faydalı olup Trabzon açısından bir şeyi değiştirmeyecektir. Havalimanımız tam kapasiteye Trabzon’umuza ve bölgemize hizmet veremeye devam edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel