Trabzon Havalimanı için 3 Milyon TL

24 Mart Trabzon mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2. pist sözü verdiği Trabzon Havalimanın artan yolcu ve kargo trafiğini karşılanacağını ifade eden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2013 yılı sonunda günde 60’a yakın uçağın indiği havalimanın 3.

Trabzon Havalimanı için 3 Milyon TL

24 Mart Trabzon mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2. pist sözü verdiği Trabzon Havalimanın artan yolcu ve kargo trafiğini karşılanacağını ifade eden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2013 yılı sonunda günde 60’a yakın uçağın indiği havalimanın 3.5 milyon yolcu ve yılda 10 milyon kg uluslararası kargo taşımacılığı ile ön plana çıktığını söyledi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Başbakan’ın Trabzon Havalimanına ilişkin açıklamasında “2003 yılında Trabzon Havalimanından 429 bin yolcu gidip geliyordu, 2013 yılı sonunda bu rakam 2.5 milyona çıktı. Biz buyuz. Trabzon Havalimanı uçak ve yolcu trafiği açısından Karadeniz’in en büyük havalimanı konumunda. Şimdi mevcut piste paralel bir pist inşa ederek havalimanını büyüteceğiz” şeklindeki sözlerle verdiğine dikkat çekti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, özellikle İpekyolu hattında önemli bir havalimanı olan Trabzon uluslararası lojistik yük taşımasında önemli bir merkez haline geldiğini ifade ederek; dünyanın en büyük ikinci kargo uçağı Antonov düzenli olarak Trabzon Havaalanına Afganistan çekilen güçlerin askeri malzemelerini taşıdığını, buradan da gemi ile ülkelerine sevkiyat yapıldığını vurguladı.

Hacısalihoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile 2014 yılında Trabzon Havalimanının büyütüleceğini ve 2. Pistin yapılarak bölgede güçlü bir altyapı kazanılacağını belirterek Trabzon Havalimanı yeni pisti proje ihalesi için 3 milyon Tl ödenek konulduğunu anımsatarak 400.000 liralık ödenek de kullanılabilir durumda olduğunu sözlerine ekledi.

Trabzon Havaalanında yaşanmakta olan pist sorunu uzun yıllardan beri bölgeye korkulu anlar yaşattığını anımsatan Hacısalihoğlu Mevcut havaalanı pistinin uzatılması ve yeni bir pistin yapılması konusundaki bölgemizin beklentisini 18 Mart 2014 tarihinde resmi yazısıyla başbakan iletildiğini aktardı.

Bölgenin önemli sorunlarından birine çözüm getiren bu açıklama öncesinde 18 Mart 2014 tarihinde Başbakanımıza ilettiğimiz mevcut raporda şu görüşler paylaşıldığın söyledi.

“İŞTE TTSO’DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A GİDEN O RAPOR” 2. SAYFADA

 

İŞTE TTSO’DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A GİDEN O RAPOR

 “Sayın Başbakanım,

Ülkemizin gelişmesi kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması ve Dünyanın gelişmiş 10 ülkesi arasına girmesi için cumhuriyetin 100.yılı olan 2023 hedef olarak gösterilmektedir. 2023 hedeflerine ulaşmak içinse altyapının da bu doğrultuda hazırlanması gerekmektedir.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin yukarıda belirtilen hedeflere ulaşması için nelerin yapılması gerektiği konusunda çalışmalar yapmakta ve ilgililere ulaştırmaktayız.

İlimizin gelişmesi için olmazsa olmazlardan biride lojistik merkezin kurulmasıdır. Bu konuda verdiğiniz talimatla Lojistik Bölgenin kuruluşuna başlanılmıştır.

Bunun yanında bölgemiz son yıllarda turizm yönünden oldukça gelişme göstermiş ve turizm merkezi olmaya doğru hızlı adımlarla ilerlemektedir.

Lojistik merkez olmamız ve turizm istenen boyuta ulaşmamız halinde şimdi bile yetersiz olan mevcut havalimanımızın yeterli olmayacağı aşikârdır.

Şuanda havalimanımızın yolcu kapasitesi 3,5 milyon civarında olup günde 60’a yakın uçak trafiği vardır. Son bir yılda yaklaşık 10 milyon kg havayolu ile Trabzon’a uluslararası kargo taşımacılığı gerçekleştirilmiştir.

Bu durum dikkate alındığında ilimizde mevcut havalimanı pistinin uzatılması ve yeni bir pistin en kısa zamanda yapılması zorunluluk haline gelmiştir.

Yeni pistin proje ihalesi için bütçeye 3 milyon lira ödenek konulmuş olup 400.000 liralık ödenek de kullanılabilir durumdadır. Biran önce proje ihalesinin gerçekleşmesi ardından da yapımına başlanması artan yolcu, uçak ve kargo trafiğini karşılamak için gereklidir.

Ekli dosyada Trabzon havalimanı ile ilgili bilgiler mevcut olup işin başlatılması için sizlerin destek ve takibine ihtiyaç vardır.

Gereği için ilgililere emirlerinizi arz ederiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler