Trabzon Hasırı Cidde'ye damga vurdu

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı liderliğinde Cidde fuarında Trabzon ve Türkiye tanıtımı başarıyla gerçekleştiriliyor. DOKA standında Trabzon Altın Hasırı reyonu ise Cidde fuarında en çok ilgi ile karşılandı. Uluslararası coğrafi işaret tescilli olan Trabzo

Trabzon Hasırı Cidde'ye damga vurdu

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı liderliğinde Cidde fuarında Trabzon ve Türkiye tanıtımı başarıyla gerçekleştiriliyor. DOKA standında Trabzon Altın Hasırı reyonu ise Cidde fuarında en çok ilgi ile karşılandı. Uluslararası coğrafi işaret tescilli olan Trabzon Altın Hasır ve Telkariye ürünleri için yapılan tanıtım filmi de Cidde fuarında ziyaretçilere dağıtıldı.

Arap dünyasında büyük bir ilgi ile karşılandıklarını belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Trabzon'un altın hasır ve telkari ürünlerinin fuar süresince özel bir stantta tanıtımının gerçekleştirildiğini söyledi. Arap halkının mücevheri sevdiğini ve özellikle Türkiye'ye ve Trabzon altın hasır takı ürünlerini büyük bir beğeni ile incelediklerini belirtti. Kahraman, Trabzon kuyumculuk sektörünün en özel ürünü olan altın hasırların Arap pazarında daha fazla pazar payı kazanacağını kaydetti.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Vahit Ketboğa da, Cidde Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında, Genelde Türkiye ve özelde de Doğu Karadeniz Bölgesinin tanıtımının gerçekleştirildiğini söyledi. Son yıllarda Arap ülkelerinden Türkiye ve Doğu Karadeniz'e olan merakın arttığını ve turizm rakamlarına bu ilginin fazlasıyla yansıdığını vurguladı.

Ketboğa, şöyle konuştu:

"Fuardan daha fazla faydalanılması için firmalar kendi mevcut ve muhtemel bağlantılarını standımızı ziyaret etmek üzere davet ettik. Bunun yanı sıra DOKA olarak Suudi Arabistan’daki tüm Türk Dış işleri, Ekonomi, Basın, Kültür temsilcilikleri ile THY ofislerine fuar ve katılımımız ile ilgili olarak bildirim mailleri gönderildi ve kendi bağlantılarını kullanarak Suudi Acenteleri standımızı ziyaret için davet etmelerini sağladık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler