Trabzon hangi konuda birinci?

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Çocuklarımızın ilk yaşlardan itibaren daha iyi yetişmeleri için devletimiz eğitime çok önem veriyor. Anaokullarımız önceliklerimiz arasında yer alıyor. Trabzon anaokuluna devamda yüzde 94'lük oranla Türkiye'de 81 il arasınd

Trabzon hangi konuda birinci?

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Çocuklarımızın ilk yaşlardan itibaren daha iyi yetişmeleri için devletimiz eğitime çok önem veriyor. Anaokullarımız önceliklerimiz arasında yer alıyor. Trabzon anaokuluna devamda yüzde 94'lük oranla Türkiye'de 81 il arasında birinci sıradadır" dedi.

Kızılcık, basına yaptığı açıklamada, Trabzon'da eğitimde daha iyi noktalara ulaşabilmek için stratejik bir plan oluşturulduğunu söyledi.

Buna bağlı olarak eylem planı da hazırlandığını belirten Kızılcık, "Üniversite seçme sınavlarında hedefimiz 81 il arasında ilk 10'a girebilmektir. Bu amaç doğrultusunda okulların fiziki koşullarının tamamlanabilmesi için okul yatırımlarına çok ciddi hız verildi" dedi.

Türkiye'nin özellikle son 10 yılda her alanda uluslararası düzeyde adından söz ettiren, örnek uygulamalarıyla dikkati çeken bir ülke haline geldiğini vurgulayan Kızılcık, "Devletimiz toplumun tüm kesimlerinin istifade etmesi için hizmetlerin birinci sınıf olarak sunulması yönünde büyük adımlar atmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha bilimsel veriler doğrultusunda ilk yaşlardan itibaren çok iyi yetişebilmeleri için eğitim alanında birçok harcama yapmaktadır" diye konuştu.

Kamu yatırımlarının harcama durumuna, sektörlere göre değerlendirildiğini vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti:

"Eğitim sektörü 13 milyon lira harcama ve toplam harcamanın yüzde 13'ü ile 2'nci sırada yer alıyor. Bu kapsamda 293 derslik, 2 spor salonu, bir öğrenci pansiyonu ve 9 lojman tamamlanarak hizmete açıldı. 419 derslik, bir uygulama oteli, 400 öğrenci kapasiteli 2 pansiyonun da yapımı devam ediyor."

"ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARINI TEŞVİK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Kızılcık, eğitim kapsamında yeni projeler gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, " Öğrencilerimizin başarılarını teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz proje ile yaptırdığımız anaokullarına, üniversite yerleştirme sınavında ilimizde birinci olan gençlerimizin ismi verilmektedir. Böylece gençlerimizin başarıları ödüllendiriliyor" dedi.

Türkiye'nin eğitilmiş genç nüfusuyla bilgiyi üreten ve onu kullanan bir toplum haline geldiğine işaret eden Kızılcık, "Anaokullarımız önceliklerimiz arasında yer alıyor. Çocuklarımızın ilk yaşlardan itibaren daha iyi yetişmeleri için devletimiz eğitime çok önem veriyor. Trabzon anaokuluna devamda yüzde 94'lük oranla 81 il arasında birinci sıradadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler