Trabzon Hakkari kardeşliği pekişiyor

Trabzon'un kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinliği çerçevesinde Hakkarili ve Karadenizli sanatçılar birlikte sahne alacak.Trabzon'un kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinliği nedeniyle Trabzon Federasyon Başkanlığı’nın organize ettiği şölen, 22 Şubat Cumartesi gü

Trabzon Hakkari kardeşliği pekişiyor

Trabzon'un kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinliği çerçevesinde Hakkarili ve Karadenizli sanatçılar birlikte sahne alacak.

Trabzon'un kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinliği nedeniyle Trabzon Federasyon Başkanlığı’nın organize ettiği şölen, 22 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirileceği belirtildi.

 

 

 

Mustafa Erdoğan'ın Anadolu Ateşi, Hakkarili sanatçı Aydın Aydın ile Volkan Konak, Adem Ekiz ve Onay Şahin’in sahne alacağı şölen ücretsiz olup halka açık olduğu bildirildi. Merkezi İstanbul’da bulunan Trabzon Federasyonu Başkanı Haydar Dulkadiroğlu ve beraberindekiler, kısa bir süre önce Hakkari’ye gelerek çeşitli incelemelerde bulunup halk ile kucaklaşmışlardı. Dulkadiroğlu, “3-K formülüyle yola çıktık. Yani komşu, kardeş, konuk. Biz bu yılki şölenimize Hakkari'yi konuk ediyoruz. Çünkü onlarla adeta kardeş olduk. Temelini attığımız bu kardeşlik köprüsünde geliş gidişlerimiz hep olacak, kucaklaşmamız asla bitmeyecektir" dedi.

İstanbul Hakkarililer Derneği Başkanı Şemsettin Demir ise, bir süre önce Karadeniz heyetinin Hakkari’yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Çok duygulandık. İnsanlarımızın misafirperverliği ve içtenliği haftalarca konuşuldu. Trabzon Federasyonu’nun bu etkinliğe bizi konuk etmeleri onur vericidir. Sahneye Hakkarili ve Karadenizli sanatçılar Kürt ve Laz kardeşliğini şarkılarla pekiştireceklerdir. Bu şölene tüm halkımızı davet ediyoruz. Irk ve bölgeler arası mesafeyi ve ayrımcılığı bu şölenle yıkacağız, kardeşçe kucaklaşacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler