Trabzon gazisinin babası isyan etti

Hakkari’nin Dağlıca Askeri birliklerine bağlı Yeşiltaş Karakoluna Saldırıda yaralanan  Trabzonlu piyade er Ömür Arslan’ın babası Ali Arslan’ın isyanı   Oğlunun yaralandığı günü kendine haber verdiklerini ve haberi söyleyen gittikten sonra kendisine oğlunu

Trabzon gazisinin babası isyan etti

Hakkari’nin Dağlıca Askeri birliklerine bağlı Yeşiltaş Karakoluna Saldırıda yaralanan  Trabzonlu piyade er Ömür Arslan’ın babası Ali Arslan’ın isyanı  

 

Oğlunun yaralandığı günü kendine haber verdiklerini ve haberi söyleyen gittikten sonra kendisine oğlunu alması için çağırdıklarını söyleyen Gazi babası Ali Arslan, “ üzerimde para yoktu. Oğulum almak için paraya ihtiyacım vardı. Bankaya gittim ve kredi çekmek istedim. Banka’da çalışanlara ve banka müdürüne yalvardım kredi versinler diye ama oralı olmadılar.”dedi.

450.20120623121402.jpg

Hiç param yokken nasıl oraya gidebilirim ki diyen Arslan, “ bankadakilerden borç para istemedim sadece kredi istedim. Banka bana kredi vermeyince ağabeyimin çalıştığı yerden borç aldım komşulardan borç aldım ve oğlumu almaya gittim. Yetkililer çok duyarsız böyle olmamalıydı.”şeklinde konuştu.

 

Oğlum yaralandı ama kimse yanıma gelmedi ne valisi nede bakanı beni yalnız bıraktılar diyen Arslan, “ burada yalnız kaldım adeta ne yapacağımı şaşırdım.  Kimse bize destek olmadı.”dedi.

Yeşiltaş karakolunda yaralanan Piyade Er Ömür Arslan aynı saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu ile aynı kısımda asker oldukları söyledi.

İnönü Mahallesi 1 Nolu Düzen Sokak'taki bir apartmanın 1. katında oturan ailesi ile hasret gideren Arslan, çatışma gecesinde yaşananları anlattı. Gece saat 03.30 gibi taciz ateşi başladığını ve bu sırada yataklarından kaydırıldıklarını belirten Ömür Arslan “Biz de kalkıp mevzilere geçtik. Roketler gelmeye başladı her taraftan. Saat 03.30’dan 09.00’a kadar ciddi çatışmalar oldu. Kahramanca savaştık, şehitlerimiz oldu. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Biz o gün orada 5-10 kişiydik kahramanca savaşan şehitlerimiz de vardı onların içinde. Roket filan yediğimiz halde kanları gördüğümüz halde, normalde ben kana dayanamam ama baktığım zaman nasıl olduysa bir güç geldi. Yılmadık, kahramanca savaşıp hepsini geri çevirdik” dedi.

 

 

Çatışma sonrası sağ ele geçirilen teröristlerin “Bizim amacımız Yeşiltaş’ı ele geçirmek” dediklerini öğrendiğini ifade eden Ömür Arslan “Terörstlerin bayrakları vardı ellerinde. 45 kişiydik 8 tane şehit verdik. Allah rahmet eylesin ama az verdik yani onlarda daha çok ölü var” diye konuştu.

Arslan, çatışma sırasında ömrünün film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğini kaydederek “Film gibi geçti 20 yıl gözümün önünden. Bende fazla bir şey yoktu en önemli olan gözüm olduğu için gözümle ilgilendiler, onu da fazla takmadım zaten arkadaşlarımı aklımdaydı. Aileme kavuştum çok mutluyum. Keşke onlar da ailelerine kavuşabilseydi” diye konuştu.

Ömür Arslan, Trabzon şehit arkadaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun da ailesine başsağlığı dileyerek iyi bir arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel