Trabzon Galyan ne zaman dolacak?

Trabzon’da yapımına 1998 yılında başlanan ve yapımı tamamlanarak 28 Aralık 2010 tarihinde su tutulmaya başlanan Galyan Vadisi’ndeki Atasu Barajı’nda 2 ayda 7 milyon metreküp su toplandığı öğrenildi. Trabzon il merkezi ile Akçaabat ve Yomra ilçelerinin 50

Trabzon Galyan ne zaman dolacak?

Trabzon’da yapımına 1998 yılında başlanan ve yapımı tamamlanarak 28 Aralık 2010 tarihinde su tutulmaya başlanan Galyan Vadisi’ndeki Atasu Barajı’nda 2 ayda 7 milyon metreküp su toplandığı öğrenildi.

 

Trabzon il merkezi ile Akçaabat ve Yomra ilçelerinin 50 yıllık su ihtiyacını karşılaması beklenen Atasu Barajı’nda 28 Aralık 2010 tarihinden itibaren su tutulmaya başlandı. Şubat ayı ortalarına kadar baraj gölünde istenilen su seviyesine ulaşılamazken, son dönemde artan yağışlarla birlikte baraj gölünde su seviyesi 65 metreye çıkarken, 7 milyon metreküp su toplandı. Atasu Barajı’ndan yaz aylarından itibaren şehre temiz içme suyu verilmesi planlanırken, Mayıs ayında baraj gölünde 35 milyon metreküp su toplanması ve su seviyesinin yerden yüksekliğinin 115 metreye çıkması bekleniyor.

 

Öte yandan Birecik Barajı’nın yapımından sonra sular altında kalan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesindeki tarihi Merkez Camisi gibi Galyan Vadisi’ndeki Atasu Barajı’nda da Libadomos Camisi’nin minaresinin sular altında kalması ilginç bir görüntü oluşturuyor. Oğulağaç köyünün Marabaoğulları mahallesindeki Libadomos Camisi’nin minaresinin barajdaki su seviyesinin yaz başında yükselmesi ile birlikte tamamen sular altında kalması bekleniyor

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel