Trabzon 'Forward' ile korunacak!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesince İhracatçı Birlikleri üyelerinin, faaliyetlerinden doğan döviz

Trabzon 'Forward' ile korunacak!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesince İhracatçı Birlikleri üyelerinin, faaliyetlerinden doğan döviz cinsinden borç ve alacaklarının döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı korunacağını söyledi. İhracatın finansman maliyeti açısından en önemli unsur olan kur riskinin son yıllarda döviz kurlarında yaşanan inişli çıkışlı seyir ve Türk lirasının aşırı değerlenmesi nedeniyle ihracatçıların en çok şikayet ettikleri konuların başında yer aldığını kaydeden Gürdoğan “Kur riskinden kaynaklanan belirsizliklerin minimize edilmesi amacıyla finans piyasalarından finans kuruluşlarınca uygulanan çeşitli enstrümanlar bulunmakla olup, bu enstrümanlardan da en önemlisi ‘Forward’ işlemidir. Forward, bugünden gelecekteki kuru sabitlemek işlemi olup, Banka ile firma arasında anlaşma yapılan tarihteki fiyat ve vade üzerinden kur sabitlenerek, döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı doğabilecek risklerden korunmak amacıyla yapılan bir sözleşmedir. Bu kapsamda, ihracatçılarımızın kur riskine karşı, korunması amacıyla bütün ihracatçılarımızı temsilen Türkiye İhracatçılar Meclisimizce Halk Bankası ile bir protokol imzalanmıştır" dedi.

"Yapılan protokol ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne bağlı İhracatçı Birlikleri üyelerinin, faaliyetlerinden doğan döviz cinsinden borç ve alacaklarının döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı korunması amaçlanmaktadır" diyen Gürdoğan "Protokol kapsamında ihracatçılarımıza yönelik Halk Bankası’nca yapılacak Forward işlemlerinde, Banka Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) muafiyeti sağlanmış olup, ayrıca ihracata bağlı olarak yapılan işlemlerde teminat oranı yüzde 1 gibi düşük düzeylere çekilmiştir. İhracatçılarımızın döviz kuru riskinden korunmaya yönelik Halk Bankası ile imzalanan bu protokol ihracatçılarımıza finansman maliyetleri ve finansman ihtiyacı yönünden büyük katkısı olacağına inanmaktayız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel