Trabzon Fırtınası Ankara'da esecek

 Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri ilk olarak Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle 2007 yılının 21-24 Şubat tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. O tarihten itibaren her yıl aynı tarihlerde Ankara’da düzenl

Trabzon Fırtınası Ankara'da esecek

 

Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri ilk olarak Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle 2007 yılının 21-24 Şubat tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
 
O tarihten itibaren her yıl aynı tarihlerde Ankara’da düzenlenen etkinlikler bir festival havasında yaşandı.
 
Trabzon Vakfı ve Trabzon Kültür Derneği, 21-24 Şubat 2013 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin yedincisi için hazırlıklarını tamamladı.
 
Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıldönümü çerçevesinde yapılacak bu yılki etkinlikler Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın öncülüğünde ve ilk yılından bu yana da Trabzon milletvekili Faruk Nafız Özak’ın destekleriyle hayata geçiriliyor.
 
Etkinlikler, Trabzon milletvekilleri, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, Trabzon İl Özel İdaresi, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Trabzon Çevre ve Orman Müdürlüğü, Trabzon Tarım İl Müdürlüğü, Trabzon İlçe Belediye Başkanlıkları, Trabzon’daki medya kuruluşları ile Trabzon Sivil Toplum Örgütleri’nin destekleriyle yürütülüyor.
 
Geçtiğimiz yıl 200 bini aşkın ziyaretçi çeken Etkinliklerde bu yıl, 30’un üzerinde konser, ve halk oyunları performansı, 20 oturumda panel, söyleşi ve konferans, 2 defile, 4 tiyatro temsili ve bir belgesel gösterimi yapılacak. Trabzonspor’un unutulmaz maçlarından görüntüler etkinlikler boyunca plazma TV’lerden yayınlanacak.
 
Sunay Akın, Fuat Saka, İbrahim Can, Süreyya Davulcuoğlu, Horon Ekipleri, Keşan Defilesi, Ürün Şovları 4 gün sürecek etkinliklere damga vuracak
 
Etkinlikler kapsamında Karadeniz müziğinin Trabzonlu ünlü isimleri Fuat Saka, İbrahim Can, Süreyya Davulcuoğlu, Apolas Lermi, Cemal Kaygusuz AKM’deki ücretsiz konserlerinde sevenleriyle buluşacak. Trabzon’lu şair yazar Sunay Akın Söz Gösterisi düzenleyecek, imza gününde okurlarıyla buluşacak.
 
Horon, Kolbastı ve Keşan Defilesi
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kolbastı Ekibi, Tonya Horon Ekibi, Akçaabat Horon Ekibi ve Kuzeyin Uşakları Horon Ekibi etkinlikler boyunca her gün Trabzon folklorunun dünyaca ünlü danslarını sergileyecek.
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi Olgunlaşma Enstitüsü bu yıl yeni hazırladığı keşan dokuma koleksiyonunu etkinliklerde bir defile ile tanıtacak. Tamamen yöresel ve el işçiliği öğeler kullanılarak hayata geçirilen tasarımlar muhteşem bir görsellik ve günlük yaşamda kullanılacak farklı bir şıklığı sergileyecek.
 
Trabzon Tarihi üzerine Panel, Seminer ve Belgesel gösterimleri
 
Etkinlikler kapsamında Trabzon’un geçmişten günümüze kültürel, ekonomik ve toplumsal görünümlerini mercek altına paneller, söyleşiler, ve belgesel gösterimleri sunulacak.
 
Trabzon Vakfı Kadın Platformu, AKM’deki standında "Geçmişten günümüze Trabzon Kadının Giyinişi"ni gösteren bir sergi düzenleyecek.
 
4 bin yıllık şehir Trabzon, kültür ve sanat kenti kimliğini yansıtacak
 
Trabzon’un ünlü ressamlarının tabloları, fotoğraf sergileri, el sanatı ürünleri sergileri, Trabzon’un sanat şehri kimliğini gösterecek. Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin 7.’sinde Trabzon’un toplumsal ve kültürel değerleri, Trabzon’a yönelik projeler, Trabzon’un dünü bugünü, tarihi, kültürü, doğal zenginlikleri ve sanatı tanıtılacak.
Trabzon tarihini aydınlatan “Osmanlı Fermanları” düzenlenip, etkinliklerde sergilenecek.
 
Trabzonspor’dan Trabzon Belediye’sine, Trabzon Limanı’ndan yaylalara kadar Trabzon’un kültürel, ekonomik, sportif ve turistik tüm değerlerinin tanıtımları ilgili kuruluşların standlarında yapılacak. Trabzon’un geleneksel el sanatları ürün gösterileri düzenlenecek.
 
Trabzon mutfağı ve yöresel ürünler de Ankara’da olacak
 
AKM dış alanda ise Trabzon’dan günlük getirilen tereyağ, ekmek, kara lâhana, peynir çeşitleri, fındık, çay, mısır unu, helva gibi yöresel yiyecekler satılacak. Akçaabat köfte, kuymak, Trabzon pidesi, Trabzon döneri başta olmak üzere Trabzon’un yöresel mutfağı ile ünlü restoranları da yemeklerini bu alanlarda ziyaretçilere sunacaklar.
 
Etkinlikler süresince Trabzon Tiyatroları oyunlarını sergileyecek. Trabzon’la ilgili yayımlanan gazeteler, dergiler, televizyonlar etkinlik süresince stantlarda tanıtımlarını yapacak, canlı yayınlarla etkinliği tanıtacaklar.
 
Yolu Trabzon’dan Geçen Sanatçılar Sergisi
 
Trabzon Vakfı, kardeş kuruluşu Trabzon Araştırmaları Merkezi VAKFI (TAMEV) ile birlikte İstanbul’da da bir kültür projesine imza atıyor. Eski TBMM başkanlarından Necmettin Karaduman’ın başkanlığını yaptığı Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı (TAMEV) İstanbul Akatlar’daki Mustafa Kemal Merkezi’nde 13-28 Şubat tarihleri arasında bir sergi açıyor. Sergiye sadece Trabzonlu ressamlar değil, yolu Trabzon’dan geçen ressamlar da eserleriyle katılacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel