Trabzon ev sahipliği yapacak

 Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen, 31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü Etkinlikleri’ne Trabzon ev sahipliği yapacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik

Trabzon ev sahipliği yapacak

 Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen, 31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü Etkinlikleri’ne Trabzon ev sahipliği yapacak.
 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik 31 Ekim 2010 Pazar günü saat 11.00’da başlayacak. Bakan Faruk Nafiz Özak’ın da katılmasının beklendiği etkinlikte “Trabzon Kurultayı” toplanacak.
 

Öte yandan Karadeniz' de kirliliğin ve diğer olumsuz faaliyetlerin önlenmesi amacıyla, 21 Nisan 1992 tarihinde "Bükreş Sözleşmesi" adıyla anılan "Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi", Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Karadeniz'e kıyısı olan altı ülke (Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Türkiye, Ukrayna) tarafından imzalanmış ve 1994 yılında bütün taraflarca onaylanmıştı. Bükreş Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanması amacıyla üye devletler 31 Ekim 1996 tarihinde Karadeniz Stratejik Eylem Planı’nı Kabul etmişti. O tarihten beri Uluslararası Karadeniz Eylem Günü hem ulusal hem de bölgesel bir faaliyet olarak Karadeniz'in korunması konusunda kutlanıyor.
 

Bu yılkı bölgesel "Uluslararası Karadeniz Günü" etkinliklerine Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından organize ediliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler