Trabzon esnafından pakete destek

Trabzon Esnaf Odaları Birliği Başkanı (TESOB) Başkanı Metin Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı demokratikleşme paketini desteklediklerini söyledi.Kara, “Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu demokratikleşme paketi ülke

Trabzon esnafından  pakete destek

Trabzon Esnaf Odaları Birliği Başkanı (TESOB) Başkanı Metin Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı demokratikleşme paketini desteklediklerini söyledi.

Kara, “Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu demokratikleşme paketi ülkemizin demokrasisi-ekonomisi ve toplumsal barışı açısından büyük önem arz etmektedir. Sabırla-samimiyetle süreci beklemek gerek. Başta esnafımız olmak üzere toplumun her katmanında elbet beklentiler artmıştır. İnsanlarımız daha refah daha özgür ve daha güvenli yaşamak istiyor. Ülke olarak zor günler geçirdik, terör konusundan çok çektik. Artık geriye dönüş olmamalı, artık ülkemizin birliği ve bütünlüğü noktasında asla en ufak taviz verilmemeli. Alınan kararların hayata geçme noktasındaki adalet-eşitlik ilkeleri de asla göz ardı edilmemeli. Çatışmadan uzak, ayrımcılıktan uzak sevgi ve barışın hakim olacağı bir ülke için atılan her adıma esnafımız destek olmuş sahip çıkmıştır. Demokratikleşme paketi noktasında da esnafımız aynı tavrı koyacaktır” dedi.

Açıklanan paketin kamuoyundaki tartışmaları sonlandırdığını belirten Kara, “Öncelikle açıklanan paket kamuoyundaki tartışmaları sonlandırmıştır. Demokratikleşme paketinin bir kısmı yasal düzenleme, diğer kısmı ise idari düzenlemelerle ve genelge ile hayata geçebilecek. Bu düzenlemeler son derece uzun zamandan beri beklenen bir düzenlemedir. Seçim sistemindeki yenilikler ve baraj sisteminin kaldırılması, özel okullarda eğitim dilinin serbest bırakılmasının yanı sıra kamuda kıyafetin serbest bırakılması demokratikleşme paketinin bir parçası. Bu paketin arkasından biran evvel Anayasa çalışmalarının kesintisiz devam etmesi gerekir. Açıklanan paketteki gelişmeler kamuoyundaki tartışmaları sonlandırmıştır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler