Trabzon esnafı zor durumda

Ekonominin bel kemiğini oluşturan esnafa borç ödeme kolaylığı getiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına göre işlem tamam. TBMM'de görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısında 1.3 milyonu aşkın Bağ-Kurlu esnafı yakından ilgilendiren düzenlemeyle

Trabzon esnafı zor durumda

Ekonominin bel kemiğini oluşturan esnafa borç ödeme kolaylığı getiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına göre işlem tamam. TBMM'de görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısında 1.3 milyonu aşkın Bağ-Kurlu esnafı yakından ilgilendiren düzenlemeyle 16 milyar TL'lik borcun yeniden yapılandırması söz konusu. Sadece borçların yapılandırması değil; emeklilikten sosyal güvenceye ve kredi başvurusuna kadar birçok düzenleme esnafa müthiş avantaj getirecek.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Meclis'te görüşülen torba yasa tasarısında esnafın beklentilerinin karşılanması noktasında hayati maddeler olduğuna dikkat çekerek, "Ekonomik sıkıntılar yüzünden özellikle küçük esnafımız oldukça zor durumda. Esnaf ya kepenk kapatıyor ya iş değişikliğine gidiyor. Borcunu ödeyemez durumda olan esnafımızın bu yasayla birlikte rahat nefes alması ve ekmek teknesini çevirmeye devam etmesi en büyük arzumuz. Görüşmelerde son dakika bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel