Trabzon erkeği kadınına herif!

Trabzon 141 kadın mahkeme kararıyla koruma altına alındı. Yıllarca kırsal kesimin sorunu olarak gösterilen koca dayağından kentli kadınlar da dert yanmaya başladı. Trabzon şehir merkezinde son 6 ayda 141 kadın kocasından şiddet ve hakaret gördüğü gerekçes

Trabzon erkeği kadınına herif!
Trabzon 141 kadın mahkeme kararıyla koruma altına alındı. Yıllarca kırsal kesimin sorunu olarak gösterilen koca dayağından kentli kadınlar da dert yanmaya başladı. Trabzon şehir merkezinde son 6 ayda 141 kadın kocasından şiddet ve hakaret gördüğü gerekçesiyle polise sığındı. Şiddete uğrayan bu kadınların kocaları savcılığa sevk edilirken, mahkeme kararıyla şiddet ve hakaret gören kadınlar koruma altına alındı.
 
Kadınlara 6 Ay Koruma
 
Trabzon'da Enis Yıldırım'ın haberine göre; Aile Mahkemesi kararıyla koruma altına alınan kadınlara ilk aşamada 2 ile 6 ay arasında koruma verildiği ve kocasının evden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Koruma altına alınacak kadının daha sonra yeniden yapacağı müracaat ile birlikte koruma kararının uzatılabileceği belirtildi. Koruma altına alınan kadından daha fazla kadının eşinden şiddet gördüğü fakat çevre faktörleri nedeniyle sessiz kaldığı ileri sürülüyor.
 
Trabzon'da 141 kadın mahkeme kararıyla koruma altına alındı. Koruma altına alınan kadından daha fazla kadının eşinden şiddet ve hakaret gördüğü fakat çevre faktörleri nedeniyle sessiz kaldığı ileri sürülüyor.
 
DAYAK KIRSALDAN ŞEHİRE İNDİ
Yıllarca kırsal kesimin sorunu olarak lanse edilen koca dayağından kenti kadınlarda dert yanmaya başladı. Kovca dayağının eğitimli kadın eğitimsiz kadın diye bir ayrım yapmadığı istatistiklerde ortaya çıkıyor. Trabzon’da da özellikle şehir merkezinde kadına yönelik şiddet ve hakaret olaylarında da büyük bir artış yaşanıyor.  Şehir merkezinde son 6 ayda 141 kadın kocasından şiddet ve hakaret gördüğü gerekçesiyle polise sığındı. Şiddete uğrayan bu kadınların kocaları savcılığa sevk edilirken, mahkeme kararıyla şiddet gören kadınlar koruma altına alındı. Kadınların kocaları koruma altında tutulan kadınlara yönelik yeniden şiddete başvurduğu ve suç işlemeye devam ettiği belirtildi.
 
MAHKEMELER KORUYOR
Trabzon Aile Mahkemesi kararıyla koruma altına alınan kadınlara ilk aşamada 2 ile 6 ay arasında koruma verildiği ve kocanınız evden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Koruma altına alınacak kadının daha sonra yeniden yapacağı müracaat ile birlikte koruma kararın uzatılabileceği belirtildi. Koruma altına alınan kadından daha fazla kadının eşinden şiddet gördüğü fakat çevre faktörleri nedeniyle sessiz kaldığı ileri sürülüyor.
 
BOŞANMALAR ARTTI
Evlerde şiddetin baş göstermesinin ardından boşanma sayılarında da büyük bir artış yaşanıyor. Eski yıllarda ceza mahkemeleri önünde yaşanan kalabalıkların artık aile mahkeme önünde yaşanmaya başladığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel