Trabzon Erdoğdu'da çalışmalar sürüyor

Erdoğdu yolunda 173 parselden 163’nün kamulaştırılması tamamlandı. Hak sahiplerine 51 milyon TL ödendi. Yolun Kanuni Bulvarı güzergahı bölümüyle çakışan binaların kamulaştırılması süreci ise devam ediyor. Atapark ile Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları Hast

Trabzon Erdoğdu'da çalışmalar sürüyor

Erdoğdu yolunda 173 parselden 163’nün kamulaştırılması tamamlandı. Hak sahiplerine 51 milyon TL ödendi. Yolun Kanuni Bulvarı güzergahı bölümüyle çakışan binaların kamulaştırılması süreci ise devam ediyor. 

Atapark ile Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi arasında çift gidiş geliş olarak planlanan 3 km. uzunluğundaki Erdoğdu yolunun yapımı büyük bir hızla devam ediyor. 5 adet kavşağın yapılacağı Erdoğdu yolunun 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Erdoğdu yolunun bitirilmesiyle kuzey - güney kuşaklamasında bulunan mahalleler ile merkez köylerin trafik problemi de çözülmüş olacak.
 
Trabzon'un yapımını yakından takip ettiği Erdoğdu Yolu'nda bulunan binaların yıkımı devam ediyor. İmar düzenlemeleri ve 18. madde uygulamaları Trabzon Belediyesi’nce yapılan, inşaat işlemi Karayollarınca yürütülen Erdoğdu Yolu’nda İsmetpaşa İlköğretim Okulu’na kadar olan kısımdaki binalar biri dışında kamulaştırılarak yıkıldı.
 
Trabzon'un önemli kuzey - güney ulaşım arterlerinden biri olan Erdoğdu Yolu güzergâhında bulunan 173 parselden 163 parselin kamulaştırılmasının ardından geriye kalan 10 parselle görüşmeler ve mahkeme süreci devam ederken, kamulaştırmalara 51 milyon TL ödeme yapıldı.
 
2013 yılının ilk yarısında kamulaştırmaların tamamlanması planlanıyor. Binaların kaldırılmasına paralel olarak güzergah üzerindeki dev istinat duvarlarının yapımı da sürdürülüyor.
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Erdoğdu Yolu'nda yapım ve yıkım işlemlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini kaydederek, "Trabzon için en öncelikli projelerden birisi olan Erdoğdu Yolu'nda kamulaştırma, yıkım ve yapım çalışmaları aynı anda devam ediyor.
 
Çift gidiş geliş olarak planladığımız Erdoğdu yolu tamamlandığında kentimizin önemli ulaşım sorunlarından biri tamamlanmış olacak. Biz bu yolun 2014 yılı sonuna kadar bitirileceği sözünü verdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler