Trabzon engelleri kaldırıyor

  Trabzon Belediyesi'nce kurulan Engelli Danışma Merkezi'nde, 2010 yılından itibaren yaklaşık bin 350 engelliye danışmanlık hizmeti verildiği bildirildi.      Trabzon Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi Engelliler Danışma Merkezi

Trabzon engelleri kaldırıyor

 

 

Trabzon Belediyesi'nce kurulan Engelli Danışma Merkezi'nde, 2010 yılından itibaren yaklaşık bin 350 engelliye danışmanlık hizmeti verildiği bildirildi. 

     Trabzon Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi Engelliler Danışma Merkezi'nin, engelli vatandaşlara Engelli Yasası, engellilerin sahip oldukları haklar ve bu hakların elde edilebilmesinde gerekli koşullar hakkında yönlendirme ve bilgilendirme hizmeti sunduğu belirtildi. 

     Engelli vatandaşların merkeze her türlü istek, öneri ve şikayetleri için başvurabildikleri ifade edilen açıklamada, Engelliler Danışma Merkezi'nden 2010 yılında 575, 2011 yılında ise 800 kişinin hizmet aldığı kaydedildi. 

     Merkezin, engelli vatandaşlara verdiği danışmanlık hizmetinin yanında eğitim kursları da düzenlediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

     ''Trabzon Belediyesi ile İŞKUR'un ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, 15 engelli kursiyer keçe nakışını öğreniyor. Trabzon Belediyesi daha önce açtığı, Engellilere Yönelik KPSS Kursu, İşaret Dili ve Eğitim Projesi'nin ardından düzenlediği keçe nakışı kursu ile engelli vatandaşlara destek oluyor. Önümüzdeki aylarda engelli vatandaşlara yönelik cam ve seramik kursu ile işaret dili ve eğitim kursları da düzenlenecek.'' 

     Belediyenin ayrıca engelli vatandaşlara yönelik kaldırım düzenlemelerini de sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, kentin ana cadde ve meydanlarında engellilerin rahatça yürüyebilecekleri hissedilebilir zemin uygulaması çalışmaları yapan belediyenin, 20 otobüsü engellilerin rahatça yararlanabileceği şekilde dizayn ettiği de bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel