Trabzon en fazla bütçeyi aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Özürlüler Destek Programı’na (ÖDES) katılan 11 il arasında Trabzon en çok proje hazırlayan ve bütçe bazında en fazla ödenek almaya hak kazanan il oldu.Konuyla ilgili bilgi veren Vali Dr. Recep Kız

Trabzon en fazla bütçeyi aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Özürlüler Destek Programı’na (ÖDES) katılan 11 il arasında Trabzon en çok proje hazırlayan ve bütçe bazında en fazla ödenek almaya hak kazanan il oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Vali Dr. Recep Kızılcık, engelliliğin sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğuna dikkat çekti.

Özürlüler Destek Programı’nın Karadeniz Bölgesi’ndeki toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına ve özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir destek programı olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “İlimizde uygulanacak projelerde yerel dinamikler harekete geçirilerek, toplumun özürlülük ve özürlüler konusunda bilinç düzeyi ve duyarlılığının arttırılması, özürlülerin sosyal yaşama katılımı, bakımlarını üstlenen kişilerin bilgilerinin arttırılması, özürlülük nedenlerinin tespit edilmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin geliştirilmesi, özürlülük oranının azaltılması ve özürlülüğün etkilerini en aza indirilmesini amaçlayan faaliyetler yer almaktadır” dedi.

Vali Kızılcık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan ÖDES programına hazırladıkları 7 projenin kabul edildiğini belirterek “Toplam bütçesi 2 milyon TL olan programdan yaklaşık 500 bin TL civarındaki finansmanı ilimiz alacak.

İlimiz Karadeniz Bölgesi’ndeki Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Tokat illeri arasında en fazla projesi kabul edilen il oldu. Bakanlık tarafından Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Beşikdüzü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Vakfıkebir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Ticaret Borsası Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Of Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın hazırladığı projeler finansmana uygun bulundu” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler