Trabzon emniyetinde 400 veda

Haber61.NET – Haber Servisi - İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı, Türkiye’de yaklaşık 250 bin polis ikinci şark görevine gidecek.250 bin polis memurunun şark görevi içerisinde nasibini alan Trabzon Emniyetinde toplam 400 polis memuru bulunmakta. İçişler

Trabzon emniyetinde 400 veda

Haber61.NET – Haber Servisi - İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı, Türkiye’de yaklaşık 250 bin polis ikinci şark görevine gidecek.

250 bin polis memurunun şark görevi içerisinde nasibini alan Trabzon Emniyetinde toplam 400 polis memuru bulunmakta. İçişleri bakanlığının Görevde 15 yılını dolduran polislere 2. kez şark tayini geldi. İçişleri Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da ortaya çıkan tecrübeli personel açığını bu yöntemle kapatacak.

İstihbarat, Terörle Mücadele, KOM ve Özel Harekat branşlı personelin ardından genel hizmet alanında görevli polislere ikinci kez şark yolu gözüktü. EGM, doğu-güneydoğu illerinden gelen talep ve ortaya çıkan "nitelikli" personel ihtiyacını gidermek amacıyla harekete geçti.

Bu karar ile birilikte Trabzon’da İkinci şark görev süresi gelen 400 polis memurunun şarka gitmesi beklenirken kaç kişinin mazeret bildireceği bilinmiyor

- Bu genelge, 2013 yılı genel atama döneminde 1. bölgeden 2. bölgeye ataması yapılacak tüm personeli kapsamaktadır.

- 2.bölge hizmetini daha önceden tamamlamış olan ve 2013 yılı genel atama dönemi itibariyle 1. bölgede üç yılı tamamlamış olanlar yönetmeliğin 24. maddesi kapsamında kendi isteğiyle (gönüllü olarak) ikinci bölge illerine yeniden atanmak isteyebilecektir. Bu kapsamdaki personel için tercih grubu ve sayısında herhangi bir sınırlandırma olmayacak.

-Personel Emniyet Hizmetleri Sınıfı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre atanamayacağı yerleri tercih edemeyecek. Atanma talepleri hizmet gerekleri, kadro ve ihtiyaçlar çerçevesinde değerlendirilecek. Ancak, bu kapsamda ataması yapılan personel atandığı ilin hizmet süresini tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel