Trabzon ekmeği kiloyla satıldı

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde faaliyet gösteren bir ekmek fırını israfın önüne geçebilmek için ürettiği bir metre boyunda, 16 kilogram ağırlığındaki ekmeği kilo ile satışa sundu. Dev ekmek yoğun ilgi görüyor. Fırıncılık mesleğine 11 yıl önce şoför olarak

Trabzon ekmeği kiloyla satıldı

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde faaliyet gösteren bir ekmek fırını israfın önüne geçebilmek için ürettiği bir metre boyunda, 16 kilogram ağırlığındaki ekmeği kilo ile satışa sundu. Dev ekmek yoğun ilgi görüyor. Fırıncılık mesleğine 11 yıl önce şoför olarak başlayan Osman Öz, 6 yıl önce kendi iş yerini açtığını ifade ederek, "En büyük hayalim olan ekmek üretip müşterilerime damak tatlarına göre ekmek yedirmenin mutluluğunu yaşıyorum." dedi. Ekmeğin kıvamını tutturmak için çok memleket gezdiğini anlatan Öz, büyük ekmek üretmesinin hikayesini ise şöyle anlatıyor: "Köylerde kadınların hamurun kıvamını nasıl tutturduklarını, hamuru ne kadar beklettiklerini izledim. Fırında da aynı kıvamı tutturmaya başladım. Başka bir ilde gezerken bir ekmek fırınının büyük ekmek yapıp kilo ile sattığını gördüm ve bana akıllıca geldi. Kendi kendime 'ben neden daha büyüğünü üretip kilo ile satmayayım' dedim. Çünkü bu sayede müşteri yiyebileceği kadar ekmek alabilecek ve ekmekte israf olmayacaktı. Bir yıl önce de kendi fırınımda bu uygulamaya başladım. En fazla 1 metre uzunluğunda, 16 kilogram ağırlığında ekmek ürettim. Ekmeği kendi fiyatından kilo olarak satıyoruz. Müşteri de bu uygulamadan çok memnun kaldı." Fırında çalışan işçiler de, müşterinin büyük ekmeği görünce çok şaşırdığını ve yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, müşteriye Trabzon ekmeği, çavdar ekmeği, köy ekmeği, tam buğdaylı ekmek ve tahıllı ekmek gibi çeşitleri sattıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel