Trabzon eğitimde merkez olacak

 Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altıntaş, Trabzon’a kurulacak olan 2 özel vakıf üniversitesiyle birlikte Trabzon’un bölgede 3 üniversiteye sahip tek şehri olacağını ve üç üniversitesi ve Trabzon Teknoloji Geliştirme Böl

Trabzon eğitimde merkez olacak

 Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altıntaş, Trabzon’a kurulacak olan 2 özel vakıf üniversitesiyle birlikte Trabzon’un bölgede 3 üniversiteye sahip tek şehri olacağını ve üç üniversitesi ve Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesiyle birlikte Trabzon’un Karadeniz Havzası’nın eğitim merkezi olacağını söyledi.
Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Karadeniz Havzası’nda yaşayan gençlerin büyük bölümünün Trabzon’da okumayı hayal edeceğini kaydeden Altıntaş “Trabzon’un diğer birçok konuda olduğu gibi eğitim sektöründe de öncü olacağına inanıyorum. Artık Türkiye, özel üniversitelerin kurulmasıyla birlikte hızlı bir şekilde dışarıdan, yabancı ülkelerden öğrenci çekmeye başladı. Bugünün öğrencisinin yarının işadamı, kamu yöneticisi veya turisti olduğunu unutmayalım. Bu anlamda Trabzon’un gerek KTÜ, gerek yeni kurulan Özel Avrasya ve Özel İstikbal Üniversiteleri ile Karadeniz Bölgesi’nin en önemli bir eğitim merkezi haline gelmektedir. Kurulacak olan iki üniversite şehrimize çok büyük katkılar sağlayacaktır. İnanıyorum ki gelecek 5 yıl içerisinde Karadeniz Bölgesi’ndeki her 10 öğrenciden beşi Trabzon’da okumayı isteyecektir” dedi.
Yeni kurulacak üniversitelerle birlikte eğitim alanında şehirde rekabetin ve kalitenin artacağına dikkat çeken Ahmet Altıntaş, “Üniversiteler bölgesel bilgi ekonomisinin ve bilgi toplumunun destekleyicisi olma, ekonomik istikrar sağlamada rol alma, bölgenin sosyal yaşamının temel unsuru olma, kültürel kaynakların temelini oluşturma ve güçlendirme, bölgenin uluslararası işbirliği yapmasında ve dışa açılmasında araç olma, yenilikçi faaliyetler ve girişimciliğin temel kaynağı olma ve girişimci üniversite niteliğiyle bölgede aktif bir rol üstlenme gibi temel bölgesel işlevleri yerine getirerek bölgesel kalkınma sürecinde anahtar rol oynamaktadırlar. Bu açıdan bakıldığında Trabzon’da açılacak olan üniversiteler ilimizin ve bölgemizin sosyo, kültürel ve ekonomik gelişime büyük katkıları olacaktır” şeklinde konuştu.
Altıntaş, üniversitelerin şehirlerde 100’e yakın iş koluna katkı sağladığını da hatırlatarak “Şehirde manavından, lokantacasına, berberine, dolmuşçusuna kadar birçok farklı sektörlere ekonomik katkısı olacaktır. Bu açıdan da şehrimizde açılacak yeni üniversitelere vatandaş olarak sahip ve destek çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler