Trabzon Efsaneleri unuttu

Haber61 – Haber Merkezi – Başta Karadeniz olmak üzere Trabzon ve civarı illerinin efsane isimleri arasında Temel ve Fadime adları bulunmakta. Yüzyıllar boyu gelen bu isimler gün geçtikçe unutulmaya yüz tuttu. Artık sadece fıkralarda denk gelinen isimlere

Trabzon Efsaneleri unuttu

Haber61 – Haber Merkezi – Başta Karadeniz olmak üzere Trabzon ve civarı illerinin efsane isimleri arasında Temel ve Fadime adları bulunmakta. Yüzyıllar boyu gelen bu isimler gün geçtikçe unutulmaya yüz tuttu. Artık sadece fıkralarda denk gelinen isimlere yeni doğan çocuklar takılmadığı görüldü.

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre; Trabzon’da geçen yıl doğan erkeklerin sadece 20’ye yakınına Temel ismi verilirken kızların ise 25’ine Fadime ismi verildi. Trabzon’da 2014’de en fazla verilen erkek isimleri ise; Mustafa, Mehmet, Ali, Ahmet ve Hasan oldu.

Kızlara verilen isim ise; Fatma, Ayşe, Emine, Asiye, Hatice oldu. Trabzon’da yeni doğan çocuklara verilen isimler genelde aile büyüklerinden vefat edenlerin isimleri yaşatmak için takıldığı öğrenildi.

Doğu Karadeniz Bölgesindeki diğer illerde en fazla çocuklara takılan isimler.

 

RİZE

Erkek: Mustafa Mehmet Ahmet Ali Hasan

Kız : Fatma, Emine, Ayşe, Hatice, Havva

 

ARTVİN

Erkek: Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hasan

Kız : Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Meryem

 

GİRESUN

Erkek: Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin

Kız : Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep

 

GÜMÜŞHANE

Erkek: Mehmet, Mustafa, Hasan, Ali, Hüseyin

Kız : Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep

 

BAYBURT

Erkek: Mehmet, Ahmet, Mustafa, Yusuf, Murat

Kız : Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel