Trabzon e - Dolandırıcılara dikkat

Haber61.Net – Haber Servisi - Türkiye’de son dönemlerde artan E- dolandırıcıların yöntemlerine akıl sır ermiyor. Genelde Facebook üzerinden yapılan dolandırıcılıklarda yöntem 'arkadaştan para isteme'  tekniğiydi. Uyanıklar ele geçirdikleri Facebook şifres

Trabzon e - Dolandırıcılara dikkat
Haber61.Net – Haber Servisi - Türkiye’de son dönemlerde artan E- dolandırıcıların yöntemlerine akıl sır ermiyor. Genelde Facebook üzerinden yapılan dolandırıcılıklarda yöntem 'arkadaştan para isteme'  tekniğiydi. Uyanıklar ele geçirdikleri Facebook şifresinden sonra kullanıcıların arkadaşlarından tek tek para istiyorlardı. Şimdilerde ise yöntem değişti.
 
ARKADAŞIMI DESTEKLEDİM
 
Uyanıklar ele geçirdikleri Facebook şifrelerinde kullanıcının arkadaşına “ Yarışmaya katıldım beni destekler misin?” Şeklinde mesaj gönderiyor.  Bu mesajı okuyan kullanıcı ise arkadaşının yarışmada birinci olacağına inanarak ona destek vermek amaçlı hemen kendisine gönderilen telefon numarasına evet diyerek arkadaşını destekledim zannediyor.
 
TRABZON’DA KAÇ KİŞİ VAR
 
Bir süre sonra ise kullanıcı dolandırıldığını anlıyor. Bu durum Türkiye’de sıkça görülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğünden Haber61 Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgiye göre; 2014 yılının ilk 4 ayında bu yöntemle dolandırılan kişi sayısı 100 Bin olurken Doğu Karadeniz’de 5 Bin olarak verilere yansıyor. Trabzon’da ise E dolandırıcıların kurban sayısı ise 2014 yılının ilk 4 ayında 750 olarak tespit edildi.
 
TRABZON’DA SON KURBAN
 
E – Dolandırıcıların son kurbanı ise38 yaşındaki Hasan Ö. Oldu. Facebook üzerinden Remzi D. Adlı arkadaşını kendisine mesaj attığını gören Hasan Ö., arkadaşının yarışmayı kazanması için gelen mesajı onayladı. Sonrasında ise Telefonun 100 TL fatura geldi ve dolandırıldığını anlattı. Trabzon Emniyeti Siber Suçlar ile Mücadele ekipleri olayla ilgili çalışma başlatırken dolandırıcıları birini O.G, diğerinin ise İ.S isimli iki erkek şahıs olduğunu belirledi şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.
 
HABER61 SİZİN İÇİN ARAŞTIRDI
 
Haber61.Net Haber Merkezi, E – Dolandırıcıların göndermiş oldukları telefon numarasının kime ait olduğunu araştırdı 7070’nolu GSM mesaj kodlu telefon numarasının bir oyun internet sitesine  ait olduğu anlaşıldı. Trabzon Emniyeti Siber Suçlar ile Mücadele uzmanları bu sitede üzerinde inceleme yaptığı öğrenildi.
 
Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler