Trabzon Doğu illerinin hedefi

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) yapmış olduğu başarılı çalışmalar neticesinde Doğu illerinden başta Trabzon olmak üzere; Rize, Artvin ve civarı illere uyuşturucu sevkıyatı yapan kişil

Trabzon Doğu illerinin hedefi

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) yapmış olduğu başarılı çalışmalar neticesinde Doğu illerinden başta Trabzon olmak üzere; Rize, Artvin ve civarı illere uyuşturucu sevkıyatı yapan kişilere yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. KOM Şube ekipleri; Bölgede bu başarılı operasyonlara imza atarken ülkemiz, dünya uyuşturucu kartellerinin geçiş güzergâhı olması nedeni ile sürekli olarak tacirlerin uğrak noktası oluyor.

TRABZON KOM GEÇİT VERMİYOR

Trabzon KOM; Afganistan ve İran menşeli eroin ve uyuşturucu maddesinin ülkemize başta Hakkari, Van ve Ağrı olmak üzere doğu illerinden gelerek bölgede satışına izin vermiyor. Uzmanlardan edinilen bilgiye göre; Doğu illerindeki uyuşturucu maddenin sevkıyatı eli kanlı terör ördüğü PKK tarafından yapılıyor. Bu durum ise akıllara; Trabzon’da uyuşturucu kullanan veya satan kişilerin terör örgütüne yardım mı ediyor? Sorusunu getiriyor.

AVRUPA YOLUNDA DURDURULDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM ekiplerinin ortak yürüdüğü operasyonda, Artvin-Hopa’da bir TIR’da ele geçirilen 103 kg eroinin İran’dan ülkemize getirildiği ve Gürcistan’a nakledilerek Karadeniz Rotası üzerinden Avrupa’ya ulaştırılmaya çalışıldığı tespit edilmişti. 2013 Yılında İran’dan yola çıkan ve Türkiye, Gürcistan ile Ukrayna üzerinden Avrupa ülkelerine satması planlanırken KOM ekipleri tarafından Hopa’da yakalanan Eroin ise bölgede rekor olarak raporlarda yerini aldı.

1 AYDA DURDURAK YOK

Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) alınan verilere göre; Trabzon KOM şube ekipleri geçtiğimiz Ekim ayında yapmış olduğu başarılı operasyonlar ve çalışmasında 30’un üzerinde uyuşturucu tacirine göz açtırmadı. Yine EGM’e verilerine göre; Trabzon’da bir ayda 2 bin 375 adet Extacy hap ele geçirdi. Ekim ayı içerisinde ele geçirilen Eroin miktarı 2 kilo 76 gram olurken esrarın ise 10 kilonun üzerinde olduğu öğrenildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucuya yönelik çalışmalarını hız kesmeden devam ederek çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler