Trabzon Diş hastanesinde açlık grevi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da 3 sene önce TOKİ tarafından yapılmaya başlanan diş hastanesinde sıkıntılar bitmiyor. Bir süre önce bir işçinin intihar etme girişimi ile gündeme gelen hastanede bu seferde yüklenici firmanın iflası ile sarsıldı. Şantiy

Trabzon Diş hastanesinde açlık grevi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da 3 sene önce TOKİ tarafından yapılmaya başlanan diş hastanesinde sıkıntılar bitmiyor. Bir süre önce bir işçinin intihar etme girişimi ile gündeme gelen hastanede bu seferde yüklenici firmanın iflası ile sarsıldı. Şantiyede çalışan yaklaşık 70’e yakın işçi mağdur oldu. Kimisi paralarını alamıyor kimisi ise yemek yemeye para bulamıyor. Haber61 haber merkezi o şantiyeye girerek işçiler ile yerinde röportaj yaptı.

İNŞAATIN RUHSATI YOK

Şantiye görevlilerinden Zeki Bayram, “ Şuan burada çalışmıyoruz, hepimiz birlikte açlık grevindeyiz. TOKİ bizim paramızı yatırmıyor, burada oturma eylemi yapıyoruz. TOKİ, bize "burada ana firma iflas" dedi.  Sonra Ana firmanın iflas ettiği söylendi. Biz ortada kaldık. Kimse bize sahip çıkmıyor. TOKİ buraya bir uzman gönderdi oda bize gidin Akgün inşaat firmasının peşine onlar size para versinler. O firmada iflas etti burada mağduruz kimse bize sahip çıkmıyor. Bu firma 3 yıl dır kayyuma devredildi. Mahkeme sonunda İflas kararını verdi. Bu inşaatın burada ruhsatı bile yok. Sağlık bakanlığının dan TOKİ’den buraya kimse gelip biz burada ne yapıyoruz diye bakmıyor. ”ifadelerine yer verdi.

EKMEĞİMİZ YOK

İşçi Mehmet Taş, “ Ben burada 2 aydır maaş alamıyorum. Şuanda greve destek veren işçilerdenim sadece ben değil ben daha yeniyim diğer arkadaşlarım daha zor durumda. Burada çalışan tüm işçiler çok perişan. Mesia arkadaşlarımız burada intihar etmeye kalktı. İnsanlar canlarına son vermeye başlayacak. Biz bu durumu TOKİ’nin yetkilisine söyledik. Oda bize “beni bağlamaz git kendini nereden istiyorsan at”dedi. İşçi kardeşimizin canına tak etti atlamak istedi. Burada çok mağduruz elimizde ekmeğimiz yok.   Burada kuru kuru duruyoruz. Ortada kaldık. Kimse bize yardım etmiyor. Devleti bekliyoruz bize gelsin sahip çıksınlar. Ben Ağrı’dan geldim buraya hala daha ekmeksizim.”dedi.

EVE GİTMEYE UTANIYORUM

Ağrılı başka bir işçi Ferdi Yıldız, “ 6 aydır burada çalıyorum ve hiç maaş alamadım. Ben buraya Ağrı’dan geldim ve bekliyorum. Paramızı alamıyoruz. Biz burada bu kadar caba sarf ettik. Ben yaklaşık 6 aydır eve para yollayamıyorum. Eve gidemiyorum. Paramız yok. Çocuklarımı göremiyorum torunlarımı da. Bu böyle olmaz. Arkadaşlardan borç alıyorum bu şekil karnımızı doyuruyorum. Lütfen bize yardımcı olun. Evi arayamıyorum utanıyorum.”şeklinde konuştu.

DEVLET BİZİ KANDIRDI

Bayburtlu işçi Uğur Yakut, “ Ben burada taşeronluk yapıyorum. Otoparkı yapıyorum. Kurban Bayramından bu tarafa para alamdık ve bize hiç ödeme yapılmadı. Bizi TOKİ ve firma bizi burada kandırdı. TOKİ bize dedi ki işini bitiren adamın parasını biz ödeyeceğiz dedi. Biz devletiz dedi. İşinizi bitirin beni arayın dedi. Sonra yapılan iş sonrası bizlere para yatırılmadı. Firma bize borucumuz yok dedi. Yapın işinizi alın paranızı. İşe başladık burada sonra olaylar oldu para alamadık.”dedi.

2 YILDIR MAĞDURUZ 

Trabzonlu Muhammet Çalık, “ Yaklaşık 2 yıldır buranın mekanik işlerini yapıyoruz. Hak ediş çıktı çıkıyor diyorlar. İşte kontroller geldi geliyorlar diyorlar sonra yalan olduğu ortaya çıkıyor. 12 kişilik ekibime de para verilmedi. Burada ödeme çıkmıyor bize. Hep aynı bahaneler. Para çıktı çıkacak diyorlar ve 2 yıldır para alamadım. Taşeronlara firma iflas etti ve para alamıyoruz. Burada çok mağduruz.”ifadelerine yer verildi.

Haber: Şükrü Üçüncü

 

 

 

 

 

 

 

 

sukru-ucuncu-(6).jpg

img_0003-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel