Trabzon dikkat! Karşılıksız hibe için...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11. çağrı ilanında ayrılan 512 milyon Euro kaynak belirlenen 10 başlıktaki sektörlerde hazırlanan projelere yüzde 50 oranında karşılıksız hibe olarak verilecek.Süt, et ve su ürünleri üretimi, işlenmesi v

Trabzon dikkat!  Karşılıksız hibe için...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11. çağrı ilanında ayrılan 512 milyon Euro kaynak belirlenen 10 başlıktaki sektörlerde hazırlanan projelere yüzde 50 oranında karşılıksız hibe olarak verilecek.


Süt, et ve su ürünleri üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi arıcılık, süs bitkileri, tıbbi aromatik bitkiler, yerel ürünler ve mikro işletme kuracaklara karşılıksız yüzde 50 oranında hibe para veriliyor.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozalioğlu proje başvuru sayısının artırmak için ortak çalışma başlattılar. Proje başlıklarına yatırım yapabilecek oda üyesi iş adamlarına çağrıda bulunuldu.


Başkan Hacısalihoğlu, oda üyelerinin proje hazırlıklarını tamamlamak için proje uzmanlarından oluşan bir ekip kurulduğunu belirterek oda üyelerinin ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söyledi. Ayrılan 512 milyon Euro bütçenin önemli bir miktar olduğunu ve Trabzon iş dünyasının bu kaynaktan önemli bir pay kazanmasına çalıştıklarını vurguladı. İl Koordinatörlüğünün işadamlarına i yardımcı olduğu, TTSO'nun da proje hazırlıklarını üstlendiğini kaydeden Hacısalihoğlu, " İş adamlarımız yatırımlarını bu destekle yaptıkları takdirde yüzde 50 karlı duruma geçecekler."dedi.


Hacısalihoğlu ve Bozalioğlu başvuru süresinin 31 Ekim 2013 tarihinde dolacağını anımsatarak iş adamlarının elini çabuk tutmaları gerektiğini söyledi. 10 sektörü ve yatırım miktarlarını sıraladı.


10 SEKTÖRE DİKKAT
Süt üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlar için uygun harcamalar toplam tutarı en az 15 bin Avro, en fazla 1 milyon Avro, Et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlar için uygun harcamalar toplam tutarı kırmızı et üreten tarımsal isletmelerde en az 20 bin Avro, en fazla 1 milyon Avro; kanatlı eti üreten tarımsal isletmelerde en az 15 bin Avro, en fazla 500 bin Avro, Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar için uygun harcamalar toplam tutarı süt işleyen işletmelerde en az 50 bin Avro ve en fazla 3 milyon Avro, Süt toplayan üretici örgütlerinde ise en az 25 bin Avro ve en fazla 1 milyon Avro, Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması projeleri (Kırmızı et ve Kanatlı et) için uygun harcamalar toplam tutarı en az 30 bin Avro, en fazla 3 milyon Avro, Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması için uygun harcamalar toplam tutarı en az 50 bin Avro, en fazla 1 milyon 250 bin Avro , Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması için uygun harcamalar toplam tutarı en az 50.000 Avro en fazla 1.500.000 Avro, Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi için; Arıcılık, Süs Bitkilerinin Yetiştirilmesi ile Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştirilmesi sektörlerinde uygun harcamalar toplam tutarı en az 5.000 Avro, en fazla 250.000 Avro, Yerel ürünler ve Mikro işletmelerin geliştirilmesi için uygun harcamalar toplam tutarı en az 10.000 Avro, en fazla 250.000 Avro, Kırsal turizm yatırımları için uygun harcamalar toplam tutarı en az 15.000 Avro, en fazla 400.000 Avro ve, Kültür balıkçılığının geliştirilmesi için uygun harcamalar toplam tutarı en az 15.000 Avro en fazla 200.000 Avro olmalıdır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel