Trabzon 'da sağlık çalışanları darp oluyor

TRABZON İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Trabzon’da 28 Nisan 2012 tarihinden itibaren beyaz kod uygulamasına 95 sağlık çalışanının darp, tehdit ve hakaret gerekçesiyle müracaat ettiğini açıkladı. Süleyman, vakaların 18’inin mahkemeye sevkedildiğini, 9

Trabzon 'da sağlık çalışanları darp oluyor

TRABZON İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Trabzon’da 28 Nisan 2012 tarihinden itibaren beyaz kod uygulamasına 95 sağlık çalışanının darp, tehdit ve hakaret gerekçesiyle müracaat ettiğini açıkladı. Süleyman, vakaların 18’inin mahkemeye sevkedildiğini, 9’unun beraat, 8’inin ise mahkum olduğunu söyledi.

 
Cezalar Caydırıcı Olmayınca  Sağlıkta Şiddet Durmuyor
 
SAĞLIK Müdürlüğü olarak şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına her türlü hukuki desteği verdiklerini kaydeden Süleyman, “Başta acil servisler olmak üzere bazı birimlerimizde gerekli güvenlik tedbirlerini artırdık. Ancak ceza-i müeyyideler caydırıcı değil. Sağlıktaki şiddete karşı ceza caydırıcı olmalı” dedi.
 
SAĞLIK çalışanlarına şiddet her geçen gün artarken Trabzon’da bu durumun hangi boyutlarda olduğu ortaya çıktı. Trabzon’da  bir yılda toplam 95 sağlık çalışanı, darp, hakaret ve tehdit edildiği iddiasıyla yardım istedi. Türkiye çapında sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet her geçen gün artıyor. Bu durumun en çarpıcı örneği ise geçen yıl Gaziantep’te yaşandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu Dr. Ersin Arslan, 17 yaşında ki M.G. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Sağlık şehidi olan Arslan’ı anmak için önceki gün Trabzon’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet her geçen gün artarken bu durum tutulan istatistiki verilerle gün yüzüne çıktı. Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Trabzon’da 28 Nisan 2012 tarihinden itibaren Beyaz Kod uygulamasına 95 sağlık çalışanının darp, tehdit ve hakarete uğradığı gerekçesi müracaat ettiğini kaydetti.  
 
Bu vakalardan 18’inin mahkemeye sevk edildiğini, 17 mahkemenin sona erdiğini ve 9’unun beraat, 8’inin ise mahkum olduğunu kaydeden Süleyman, 1 kişinin ise yargılanmasına devam edildiğini kaydetti. Süleyman, şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına her türlü hukuki desteği verdiklerini ifade etti. Başta acil servisler olmak üzere bu tür olayların yaşanabileceği birimlerde gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını anlatan Süleyman, şiddetin toplumsal bir sorun olduğunun altını çizdi. Her iki tarafından kendilerini birbirlerinin yerine koyarak hareket etmeye davet eden Süleyman, sağlıktaki şiddet olaylarına karşı cezai müeyyidelerin de caydırıcı olması gerektiğine söyledi.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel